Hemen Adet Olmak İçin Ne Yapılmalı? 13 Bitkisel Destek

Hemen Adet Olmak İçin Ne Yapılmalı? 13 Bitkisel Destek Tarifi

İlaç Kullanmadan Adet Olma Yöntemleri

Adetin düzensizleşmesine bağlı olarak adet geciktiyse ya da başka bir sebepten ötürü hemen, erkenden adet olmak istiyorsanız doktor onayı aldıktan sonra bazı doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Hemen adet olmak için ne yapmalıyım sorusuna yanıt olacak bu doğal yöntemler, genelde kısa süre içerisinde adet söktürücü etkilerini gösterebilirler ve tatil için erken adet olmak isteyen kadınların tatil esnasında rahat günler geçirmesine olanak tanıyabilirler. Doktor tarafından önerilen bir medikal ilaç varsa bu ilaç da adet söktürücü için kullanılabilir. 

Hemen Adet Olmak İçin Ne Yapılmalı?

  • Adaçayı
  • Çörek Otu
  • Hayıt Otu Çayı
  • Civanperçemi
  • Soğan Kürü
  • Kekik Çayı
  • Kantaron Çayı
  • Dereotu
  • Alıç
  • Zencefil
  • Biberiye Çayı
  • Papatya Çayı
  • Maydanoz

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Hemen Adet Olmak İçin Ne Yapılmalı? 13 Bitkisel Destek

Uygulama öncesi hekim desteği almanız önemle rica olunur…

1) Adaçayı

Adaçayı tüketmek, adet başlatıcı etkisinin yanı sıra vücut direncini yükseltir ve bedenin daha güçlü olmasına katkı sağlar. Adet döneminin başlamasından bir hafta önce içmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 bardak adaçayı tüketmeniz halinde adet döneminizin daha erken başlamasını sağlayabilirsiniz. Ancak kullanım öncesi doktor onayı almanız gerekir.

İlginizi çekebilir: Adaçayının Faydaları: Hiç Duymadığınız Bilgiler, Uzman Görüşler

adaçayı

2) Çörek Otu

Yarısının sabah yarısının da akşam tüketilmesi halinde günlük sadece 15 gramlık çörek otu, adet gecikmesine sebep olan enfeksiyonlarla savaşma noktasında katkı sağlayabilir. Son derece güçlü bir adet söktürücü niteliğinde olan çörek otu oldukça kısa süre içerisinde faydasını göstermeye başlar.

İlginizi çekebilir: Çörek Otu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

çörek otu

3) Hayıt Otu Çayı

Vücut dengesini düzenleyici hayıt otu, hormon üretiminde son derece etkili bitkiler arasında yer almaktadır. Düzenli kullanımlarda adet öncesi ağrılar, adet sancıları, adet krampları, düzensiz adetler, göğüs ağrısı, adet şişliği ve kanama miktarını dengeleme özelliğine sahiptir.

İlginizi çekebilir: Hayıt Tohumu 10 İnanılmaz Faydası ve Kullanımı

hayıt otu

4) Civanperçemi

Adet düzensizliğinde oldukça fazla kullanılan doğal bitkilerden bir tanesidir. Hazırlamış olduğunuz kaynar su içerisinde bir kaşık civanperçemi atın ve adet başlamadan önce ılık bir şekilde tüketin. Bu yöntem rahminizin uyarılmasına yardımcı olur.

İlginizi çekebilir: Civanperçemi Çayı Faydaları ve Adet Söktürücü Etkisi

civanperçemi

5) Soğan Kürü

Hemen adet olmak için soğan kabuğu adet düzensizliğini ortadan kaldırmanın yanı sıra yumurtalıklarda meydana gelen kist oluşumunun engellenmesi ya da oluşmuş olan kistlerin ortadan kaldırılması için de son derece etkili ve gayet kolay bir şekilde hazırlanabilen kürlerden birisidir.

Soğan kürü hazırlanışı:

  • İhtiyaç listeniz: 1 adet orta boy beyaz kuru soğan, 2 su bardağı önceden kaynatılmış klorsuz su ve maydanoz.
  • İlk olarak kuru soğanın kabuğunu soyun ve daha sonra soğanı dörde bölün.
  • Önceden kaynatmış ve klorsuz şekilde hazırlamış olduğunuz iki bardak suyun içerisine maydanoz ile birlikte soğanları atın ve beş dakika boyunca karışımı kaynamaya bırakın.
  • Karışım kaynadıktan sonra tencerenin içerisindeki soğanları ayıklayın.
  • Hazırlamış olduğunuz karışımı günde iki defa öğle ve akşam vakitlerinde yemeklerden evvel aç karna tüketebilirsiniz.
  • Ayda 9-10 gün bu kürü uygulamanız halinde adet söktürücü etkisini net bir şekilde hissedebilir ve şikâyetlerinizi azaltabilirsiniz.
  • Dilerseniz 15 gün aralıklarla aynı şekilde kür uygulamasını sürdürebilirsiniz.

Tarif için: Soğan Suyu Kürü

Detaylı bilgi: İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi, Ne Zaman Başlanmalı?

Soğan Suyu Kürü

6) Kekik Çayı

Hemen adet olmak için kekik bitkisinden faydalanabilirsiniz. Bu konudaki en harika bitkilerden biri olan kekik ile şifalı ve faydalı bir karışım elde edebilirsiniz.

Kekik kürü hazırlanışı:

  • İlk olarak bir bardak suyu kaynatın, içerisine bir tutam kekik ilave edin.
  • Sonrasında karışım demini alana kadar bekleyin. Kekik çayını sıcak içmek zorunda değilsiniz. Bu yüzden karışım demini aldıktan sonra ılımasını bekleyebilir ve o şekilde tüketebilirsiniz.
  • Kekikli karışımınızı adet olana dek her gün iki ya da üç kez tüketebilirsiniz.

Tarif için: Kekik Çayı

Detaylı bilgi için: Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

Kekik Çayı

7) Kantaron Çayı

Kantaron, adet öncesi meydana gelen sendromları en hafife indirgeyerek sağlıklı bir regl dönemi geçirmenize yardımcı olmaktadır. Adet krampları ve regl sancılarını hafifleten sarı kantaron, günümüzde kullanılan en etkili adet söktürücü bitkiler arasında gösterilmektedir.

İlginizi çekebilir: Sarı Kantaron Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

kantaron

8) Dereotu

Dereotu regl düzensizlikleri için tercih edilebilecek doğal bir destektir. Tazesi ya da çay formu öğünlerde tüketilebilir. Metabolizmayı hızlandıran ve gaz sancılarını gidermeye yardımcı olan dereotu tahmini regl döneminden birkaç gün önce dozunda tüketilebilir.

İlginizi çekebilir: Dereotunun Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

dereotu

9) Alıç

Alıç meyvesi doğal bir idrar söktürücü olarak bilinir. Damarları genişletir, aynı zamanda mideyi de rahatlatır. Adet dönemini hızlandırmak için bu gibi özellikler yardımcı olabilir. Mevsiminde alıç meyvesini ara öğünlerde tercih edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Alıç Faydaları Nelerdir? Yaprağı, Çiçeği ve Çayı ile Mucizevi Meyve

alıç

10) Zencefil

Zencefil hazımsızlığa iyi gelen bir kök bitkidir. Aynı zamanda midedekilerin daha kısa sürede ve daha kolay boşaltılmasını sağlar. Kas ağrılarında da taze zencefil veya çay formu tercih edilebilir. Zencefil aroması yoğun geldiğinde bal ile karıştırılarak tüketilebilir.

İlginizi çekebilir: Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

zencefil

11) Biberiye Çayı

Biberiye çayı kan dolaşımını artırır. Hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca detoks etkisi sayesinde vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Bu gibi özellikleri sayesinde biberiye çayı doz aşımına dikkat edilmek kaydı ile olası adet zamanından önce içilebilir. Bu gibi takviyelerde doktor onayı almak lazımdır.

İlginizi çekebilir: Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Demlenir?

biberiye çayı

12) Papatya Çayı

Papatya çayı özellikle strese bağlı adet gecikmelerinde regl başlangıcını erkene almak için tercih edilebilir; çünkü papatya çayı, sakinleştirici özelliğiyle bilinir. Bağırsakları çalıştırıp boşaltım sisteminin işleyişine destek olabilir. Bu gibi özellikleri sayesinde olası adet döneminden önce gün içerisinde papatya çayı içilebilir. Ancak fazlası zararlıdır; içilen doza dikkat edilmesi gereklidir.

İlginizi çekebilir: Papatya Çayının Faydaları, Neye İyi Gelir, Nasıl Yapılır?

papatya çayı

13) Maydanoz Kürü

Regl olmak için doğal yöntemlerden birisi de adet söktürücü etkisiyle ön plana çıkan maydanoz kürünün tüketilmesidir. Kısa süre içinde adetin gerçekleşmesini sağlayan bu şifalı bitkideki apiol isimli etkin madde vücudunuza girdiğinde rahminizi uyarmaya başlar ve adet kanamasının başlangıcı için gerekli uyaranları bedende canlandırmış olur.

Maydanoz kürü hazırlanışı:

  • İlk olarak beş su bardağı kadar suyu bir tencereye dökün ve kaynatmaya başlayın.
  • Daha sonra su kaynayınca tencereyi ocaktan alın.
  • İçine daha önceden yıkamış olduğunuz bir tutam maydanozu ilave edin.
  • Maydanozu tencereye ekledikten sonra yarım saat kadar bekleyin ve hazırlamış olduğunuz kürün suyunu süzün.
  • Daha sonra gün içerisinde bu suyu tüketin.

İlginizi çekebilir: Maydanoz Limon Kürü Yapılışı, Faydaları – Yağ Yakan, Zayıflatan Kür

maydanoz kürü

Hemen Adet Olmak İçin Püf Noktaları

Hemen adet olmak için ne yapmak gerekir diyorsanız size önerebileceğimiz diğer hızlı çözümler:

  • Erken adet olmak için etkili yöntemlerden biri de, sıcak bir banyo yapmak ya da eğer mümkünse sıcak su dolu bir küvete uzanmaktır. Ilık su vücudun rahatlamasında önemli bir rol oynarken, stres seviyesini de azaltır. Kan dolaşımının artması ile birlikte adet tarihinin öne gelmesini sağlayan sıcak banyo uygulamasında, su sıcaklığının çok yüksek olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Güneş ışınlarından faydalanarak D vitamini almak da üreme sisteminin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan hormon salınımında etkilidir. Bu yüzden güneş ışınlarının çok dik olmadığı zamanlarda güneşlenmek ya da kol ve bacakları açıkta bırakacak şekilde kıyafetler ile açık havada zaman geçirmek faydalı olabilir.
  • Hareket etmek, yoga, pilates ve egzersiz yapmak da kan dolaşımını hızlandıran etkenler arasında yer alır. Kişinin kendisini çok zorlamayacak şekilde egzersiz yapması, adet kanamasının beklenenden önce gerçekleşmesini sağlayabilir.
  • Önceden yapılan planların ertelenemediği durumlarda, adet erken olmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem de C vitamini bakımından zengin beslenmektir. Domates, limon, yeşil biber, kırmızı lahana, çilek, kivi ve ananas gibi besinler C vitamini bakımından zengindir. Ancak C vitamini içerikli gazlı içeceklerden uzak durmak gerekir. Gazlı içeceklerin yanı sıra kafeinli içecekler de adet döneminin gecikmesine yol açabilir.
hemen adet olmak için ne yapılmalı

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Adet Geciktirici Yan Etkisiz 5 Bitkisel Yöntem

Adet Gecikmesi Sebepleri, Gebelik Dışında 8 Farklı Neden

Adet Sancısına Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal ve Etkili Yöntem

Adet Söktürücü Bitki Çayları, Yiyecekler ve Doğal Yöntemler

Adet Düzensizliği Neden Olur? Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (4)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    hepsini karıştırıp içmenin ne gibi bi faydası olur acaba

  • Profil fotoğrafı

    Rezene bitkisinin hamileler için tüketilmesinin yada çay olarak içilmesinin anne ve bebek için çok zararlı olduğu kanıtlandı. Lütfen yanlış bilgilendirme yapıp insanların sağlığını tehlikeye atmayın. Rezene hamileler için çok zararlıdır ve kesinlikle tüketilmemesi gerekir.

    • Profil fotoğrafı

      Reglinin bir iki gün daha erken gelmesi için günde 1 ya da 2 bardak adaçayı tükettim bende faydası oldu. Herkeste aynı etkiyi verir mi bilmiyorum fakat bu tarz bitkilerin kullaniminda özellikle karaciğer rahatsızlığı olanların doktorlarına danışarak tüketmelerini tavsiye ederim. Soğan kabuğu da çok etkili diye duydum. Ayrıca adaçayı ağrısız bir regli içinde tercihim.

  • Profil fotoğrafı

    Adet geciktirici içeriğe de baktım, buradaki bitkilerin bir kısmı oraya da yazılmış. Bir karar verin geciktiriyor mu erkenden başlatıyor mu?

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Profiterol (Az Malzeme 13 Adet) Tarifi

Profiterol (Az Malzeme 13 Adet)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Lahmacun İçi (25 Adet İçin Tam Ölçü) Tarifi

Lahmacun İçi (25 Adet İçin Tam Ölçü)

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Hemen Yap Hemen Ye Morlahana Turşusu Tarifi

Hemen Yap Hemen Ye Morlahana Turşusu

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Sahur İçin Açma (12 Adet) Tarifi

Sahur İçin Açma (12 Adet)

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Buzluk İçin Poğaça (33 Adet) Tarifi

Buzluk İçin Poğaça (33 Adet)

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
İzmir Bombası 13 Adetlik Tarifi

İzmir Bombası 13 Adetlik

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri