Şekeri Ne Düşürür? Kan Şekerini Dengeleyen 15 Besin

Şekeri Ne Düşürür? Kan Şekerini Dengeleyen 15 Besin Tarifi

Kan Şekerinde Dalgalanmaları Önleyen Besinler

Fast food yiyecekler, rafine şekerli gıdalar, asitli içecekler, düzensiz beslenme ve hareketsiz kalmak bir araya geldiğinde kandaki şeker oranı yükselebilir, bu oranda yükselişler veya düşüşler yaşanabilir. Doktor ve beslenme uzmanı eşliğinde hazırlanan beslenme programı ile kan şekerindeki dalgalanmalar azaltılabilir.

Kandaki şeker oranını dengelemek sadece bu besinlerin odağında değildir; bütüncül olarak sağlıklı yaşam gerekliliklerini yerine getirmek faydalı olacaktır. Sizler için derlediğimiz bu içerikte şekeri ne düşürür sorusuna yanıt aradık. İşte, kan şekerindeki dalgalanmayı azaltarak kan şekerini dengelediği bilinen besin kaynakları!

Şekeri Ne Düşürür?

  • Tarçın
  • Yeşil Yapraklı Sebzeler (Brüksel lahanası, ıspanak, roka, marul vs.)
  • Yoğurt, Süt ve Kefir
  • Yağlı Tohumlar
  • Balık ve Deniz Ürünleri (Somon, ton balığı, uskumru vs.)
  • Yaban Mersini
  • Avokado
  • Brokoli
  • Bamya
  • Kabak Çekirdeği
  • Zerdeçal
  • Yulaf Ezmesi
  • Baklagiller
  • Kuru Yemişler
  • Su

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Gıdaları tüketmeden önce doktor onayı alınız.

Besinlerin günlük tüketim miktarını diyetisyen kontrolünde belirleyiniz.

Tarçın

Diyet listelerinin sık kullanılan baharatı olan tarçın, kan şekerini dengeleyen ve yükselmesini önleyen bir besindir. Tarçınlı su içerek veya gün içinde meyvelerin üzerine, yoğurt  ya da sütün içine ekleyerek tüketebilirsiniz.

Tarçın, vücuttaki hücrelerin kan şekeri seviyelerini düzenlemek için insüline daha iyi yanıt vermesini sağlayarak kan şekeri seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir. Ayrıca tarçın, karbonhidratların sindirimini yavaşlatabilir ve kan şekerinin ani yükselmesini önleyebilir.

İlginizi çekebilir: Tarçının Faydaları: İyi Geldiği 10 Şifalı Özellik

Yeşil Yapraklı Sebzeler (Brüksel Lahanası, Brokoli, Lahana, Ispanak)

Yeşil yapraklı sebzeler özellikle; brokoli, ıspanak, lahana, Brüksel lahanası gibi çeşitleri kan şekerinin yönetilmesinde etkili olabilir. Yüksek antioksidan, C vitamini, düşük glisemik indeks, düşük karbonhidrat, vitamin ve mineral içeriği ile koyu yeşil yapraklı sebzeler haşlanmış veya taze halleriyle yemek ve salatalarda kullanılabilir.

Lif kaynağı besinler tüketmenin kan şekerini dengelediği bilinmektedir. Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler içeriğindeki lif nedeniyle kan şekerindeki ani dalgalanmaların önüne geçebilir.

İlginizi çekebilir: Yeşil Sebzeler Neden Sık Sık Tüketilmeli? İşte Yanıtı! Mucizevi 10 Sebze

Yoğurt, Süt ve Kefir

Yoğurt ve kefir gibi fermente süt ürünleri, sindirim sistemi için faydalı olan probiyotik bakteriler içerir. Probiyotik bakımından zengin beslenmek, bağırsak sağlığını iyileştirerek kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Ev yapımı yoğurt ana yemeklerin yanında veya ara öğün olarak tüketilebilir. Süt veya kefir de iyi bir ara öğün seçimi olabilir.

İlginizi çekebilir: Probiyotikler: Faydaları Nelerdir? Hangi Besinlerde Bulunur?

Yağlı Tohumlar

Keten tohumu, chia tohumu gibi yağlı tohumlar omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Sağlıklı yağlar kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca yağlı tohumlar; protein, demir, magnezyum ve çinko içerir. Vitamin ve mineral içeriğinden zengin yağlı tohumları günlük beslenme düzenine ekleyerek kan şekeri dengesini yönetebilirsiniz.

Örneğin keten tohumu omega yağ asitleri açısından güçlü bir besindir. Bu yönüyle yükselen şekeri dengeler. Keten tohumunu salatalarınıza ya da yoğurt veya süte ekleyerek tüketebilirsiniz. Yüksek lif içermesinden dolayı da sindirim sistemini korur.

İlginizi çekebilir: Keten Tohumu Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Balık ve Deniz Ürünleri

Omega 3 yağ asitleri, şeker hastalarının beslenme düzeninde dengeli olarak yer aldığında kan şekerini düzenlediği gözlemlenmiştir. Somon, uskumru veya hamsi gibi balık çeşitleri mevsimine uygun şekilde doktor kontrolünde tüketilebilir. Kızartmadan ziyade haşlama veya buğulama tariflerine yönelebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Balık Mevsimi Listesi – Hangi Ayda Hangi Balık Yenir? 12 Ay 12 Tarif

Yaban Mersini

Antosiyanin gibi güçlü antioksidan meyvelerden biri olan yaban mersini, taze tüketildiğinde oldukça sağlıklı bir besin olmaktadır. Aynı zamanda yüksek lif ve düşük glisemik indekse sahiptir. Mevsiminde taze olarak yoğurtla, sade haliyle, smoothielerin içinde veya dondurularak donmuş haliyle tüketilebilir.

İlginiz çekebilir: Yaban Mersini Faydaları: En Şifalı 15 Özelliği!

Avokado

Avokado tekli doymamış yağlar ve çözünür lifler bakımından zengindir ve bu yönüyle alınan şekerin kana karışmasını yavaşlatarak kan şekerinin dalgalanmasının önüne geçer; ayrıca düşük karbonhidrat değerine sahiptir. Kolesterole de faydalı olan avokadoyu taze haliyle pek çok şekilde tüketebilirsiniz.

Yağ yakımını hızlandırır ve metabolizmanızın daha aktif çalışmasını sağlar. Avokado, potasyum açısından zengindir. Potasyumun, kan şekerinin düzenlenmesinde rol oynadığı ve insülin salınımını düzenlediği düşünülmektedir.

İlginizi çekebilir: Avokadonun Faydaları: Avokado Yemek Neye İyi Gelir?

Brokoli

Brokolinin içeriğindeki vitamin ve mineraller doğrultusunda kan şekeri dengelemeye yardımcı olduğu gözlemlenmiştir. Brokoli filizi İsveç üniversitelerinde şeker hastalığı üzerine yapılan araştırmalarda, önemli bir besin olmuştur.

Mevsiminde haftanın birkaç günü brokoli tüketebilirsiniz. Haşlanmış olarak yoğurtla iyi bir tercih olabilir. Sülforafan molekülü ile karaciğerde şeker yapımını engelleyen bir özelliğe sahiptir; bu özellik insülin direncinin önüne geçebilir.

İlginizi çekebilir: Brokoli Faydaları: Brokoli Yemek Neye İyi Gelir?

Bamya

Bamya glisemik indeks, karbonhidrat ve kalori değeri bakımından düşük; antioksidan ve lif bakımından zengin olması nedeniyle kan şekerini dengeleyebilme gücüne sahiptir. Tokluk hissini artırır, sindirimi yavaş olduğundan kan şekerinin daha istikrarlı kalmasına yardımcı olur. Bamyanın sahip olduğu vitamin ve mineral değerleri besleyicilik özelliğini artırır ve bu özelliği kan şekerini kontrol altına alır.

İlginizi çekebilir: Bamya Faydaları – Sevmeyenleri Bile Düşündürecek 10 Şifası

Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği; doymamış yağ asitleri, protein, lif, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Lif ve protein sindirimi yavaşlatarak tokluk hissini artırır; magnezyum, çinko ve demir gibi mineraller ile B vitaminleri metabolizmayı düzenler. Tüm bu özellikleri ile kan şekerini dengede tutmaya yarayabilir.

İlginizi çekebilir: Kabak Çekirdeğinin Faydaları: Neye İyi Gelir?

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi; lif, sağlıklı karbonhidrat, B vitaminleri, demir ve magnezyum bakımından zengin olmakla birlikte düşük glisemik indekse sahiptir. Bu özellikleri sayesinde yulaf ezmesi, tokluk hissini artırır ve kan şekerinin yavaşça yükselmesine ve düşmesine yardımcı olur.

İlginizi çekebilir: Yulaf Ezmesinin Hiç Duymadığınız Faydaları

Baklagiller

Baklagiller, kompleks karbonhidratlar içerir; glisemik indeksi düşüktür. Lif, protein ve birçok vitamin, mineral içerir. Bu özellikler sayesinde baklagiller kan şekerinin ani yükselmesini önler ve daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

İlginizi çekebilir: Kuru Baklagiller Nelerdir? İsimleri ve Çeşitleri

Kuru Yemişler

Kuru yemişler; omega 3 gibi sağlıklı doymamış yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Glisemik indeksi düşüktür. Protein ve lif bakımından zengin kuru yemişler; kan şekerinin daha yavaş yükselmesine ve düşmesine neden olur, bu da daha istikrarlı bir kan şekeri seviyesi sağlar. Ara öğünlerde ölçülü olarak tüketilebilir.

İlginizi çekebilir: Kuruyemiş Çeşitleri ve Faydaları, Hangi Kuruyemiş Neye İyi Gelir?

Zerdeçal

Zerdeçal; anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Kolesterol seviyelerini düzenleyebilir, insülin duyarlılığını artırabilir. İnsülin duyarlılığının artması insülin direncinin düşürülmesini sağlar. Zerdeçal içerisindeki kurkumin adlı bileşik, güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir. Kronik inflamasyon, insülin direnci ve kan şekeri düzenlemesi ile ilişkilendirilmiştir.

İlginizi çekebilir: Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Su

Su tüketimi hidrasyon için önemlidir. Hidrasyon, vücuttaki hücresel süreçlerin düzgün bir şekilde gerçekleşmesi için önemlidir ve bu da kan şekeri seviyelerinin daha istikrarlı olmasına yardımcı olabilir; metabolizmanın düzgün çalışmasını sağlar. Metabolizmanın düzenli bir şekilde çalışması, vücudun glikozu doğru bir şekilde işlemesine ve bu da kan şekeri seviyelerinin daha dengeli olmasına yardımcı olabilir.

İlginizi çekebilir: Düzenli Su İçmenin Şaşırtıcı Faydaları

şekeri ne düşürür

Kan Şekeri Nedir?

Kan şekeri, kandaki glikoz seviyesidir. Kan şekeri seviyeleri ölçüldüğünde, genellikle mg/dL (miligram dL başına desilitre) veya mmol/L (milimol başına litre) birimleri kullanılır.

Kan şekeri seviyeleri açlık ve tokluk durumunda farklı gözlemlenir. Açlık kan şekerinde en son besin alımından 8 ve 12 saat aralığında bir zaman dilimi geçmiş olmalıdır; tokluk kan şekerinde ise besin alımından itibaren 2 saat geçmiş olması yeterlidir.

Peki, açlık ve tokluk kan şekeri değeri nasıl olmalıdır?

KAHRAMANMARAŞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AFŞİN DEVLET HASTANESİ

Açlık kan şekeri normalde 70-100 mg/dl arasında olmalıdır. Bu değer 60 mg/dl ve altında olduğu durumda hipoglisemi durumu söz konusudur. Açlık kan şekeri, 125 mg/dl’in üzerinde olduğunda ise şeker hastalığının önemli bir göstergesidir.

Tokluk kan şekeri değeri 140 mg/dl’ye kadar normal kabul edilir. Bu değer 140-200 mg/dl arasında olduğunda pre-diyabet (gizli şeker) durumu söz konusudur. Tokluk kan şekerinin 200 mg/dl’nin üzerine çıkması ise şeker hastalığını ifade eder.

Kaynak: afsindh.saglik.gov.tr

Kan Şekeri Neden Yükselir?

Kan şekerinin yükselmesinde bir veya birkaç sebep olabilir. Kişinin kan şekerinde yükseklik olduğunu saptamak için doktor gözetiminde kan tahlili yapılması gereklidir.

Kan şekeri yüksekliğine neden olabilecek bazı faktörleri şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Diyabet,
  • İşlenmiş şeker, beyaz un ve basit karbonhidrat bakımından sık ve düzensiz beslenmek,
  • Hormonal değişiklikler,
  • Stres ve kaygı bozukluğu,
  • Aşırı alkol tüketimi,
  • Fiziksel aktivite eksikliği gibi nedenler kan şekerinde yükselmeye neden olabilir.

Kan Şekeri Yüksekliği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yüksek Kan Şekeri Nasıl Düşürülür?

Kan şekeri yüksekliği için belli başlı besin gruplarına yönelmenin yanında bir bütün olarak sağlıklı yaşam gerekliliklerini yerine getirmek lazımdır. Peki, yüksek kan şekeri evde nasıl düşürülür?

  • Protein kaynağı besinlere yönelmek, (yumurta, et, balık ve deniz ürünleri, kuru yemişler, baklagiller)
  • Probiyotik bakımından zengin süt, yoğurt, kefir ve peynir tüketmek, (laktoz intoleransı yok ise)
  • Lif içeriği zengin koyu yeşil yapraklı sebzeleri mevsiminde taze tüketmek, (ıspanak, brokoli, lahana vs.)
  • Omega 3 yağ asitleri içeren keten tohumu, chia tohumu gibi yağlı tohumları tercih etmek,
  • Badem, ceviz, fındık gibi protein oranı yüksek kuru yemişlerle ölçülü ara öğün geçirmek,
  • Özellikle yaban mersini gibi antioksidan oranı yüksek şeker oranı düşük kırmızı meyveleri ölçülü tüketmek,
  • Somon, uskumru, ton balığı gibi omega 3 bakımından zengin yağlı balıkları mevsiminde haşlama veya buğulama olarak tüketmek.

Kan Şekeri Yüksekliğine Ne İyi Gelir?

  • Düzenli egzersiz yapmak ve dengeli bir yaşamı benimsemek,
  • Oda sıcaklığında temiz su ve sıvı tüketimini artırmak,
  • Stres ve kaygı bozukluğu durumunda psikolojik destek almak,
  • Kişisel sağlıklı bir beslenme rutini oluşturmak ve bu rutine sadık olmak,
  • Beyaz ekmek, beyaz undan makarna, hamur işleri, basit şeker, paketli gıdalar, abur cuburlar veya şekerli asitli içeceklerden uzak durmak,
  • Tam buğdaylı, tam tahıllı gıda ürünlerine yönelmek,
  • Porsiyon kontrolünü alışkanlık haline getirmek,
  • Vücut kitle indeksine uygun bir kilo aralığı belirleyerek o kiloda olmaya özen göstermek,
  • Kan şekeri seviyelerini gün içinde düzenli kontrol etmek,
  • Lif kaynağı besinlerden zengin bir beslenme düzeni uygulamak,
  • Belirli bir uyku düzeni oluşturmak,
  • Sıvı içeriği yüksek besinler tüketmek kan şekerini düşürmeyi destekleyebilen sağlıklı alışkanlıklardır.

Şekeri En Çok Hangi Yiyecek Düşürür?

  • Brokoli
  • Tarçın
  • Avokado
  • Keten tohumu
  • Chia tohumu
  • Yoğurt
  • Zerdeçal
  • Balık ve deniz ürünleri
  • Su ve sıvı tüketimi

Ayrıca:

  • Lif bakımından zengin besinler
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Antioksidan sebze ve meyveler
  • Protein içeren besinler
  • Glisemik indeksi düşük yiyecekler, yüksek şekeri düşürmede etkili olabilir.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Şeker Hastaları Ne Yemeli? Nasıl Beslenmeli?

Tokluk Kan Şekeri: 6 Soruda Tüm Merak Edilenler

11 Soruda Diyabet (Şeker Hastalığı) Uzman Doktor Cevaplıyor

Şeker Hastalığı Belirtileri, Nedenleri, Bitkisel Tedavi Yöntemleri

6 Soruda Diyabette Beslenme, Diyabetliler İçin Muadil Besin Tablosu

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (5)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şeker Pare Tarifi

Şeker Pare

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Elma Şekeri Tarifi

Elma Şekeri

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Elma Şekeri Tarifi

Elma Şekeri

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Elmalı Şeker Tarifi

Elmalı Şeker

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Badem Şekeri Tarifi

Badem Şekeri

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Şeker Kurabiyeler Tarifi

Şeker Kurabiyeler

4-6 kişilik, 2 saat 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Cevizli Şeker Tarifi

Cevizli Şeker

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Şeker Kurabiyem Tarifi

Şeker Kurabiyem

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Şeker Pare Tarifi

Şeker Pare

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri