Kalp Çarpıntısı Neden Olur? Ne İyi Gelir? Belirtileri, Bitkisel Tedavisi

Kalp Çarpıntısı Neden Olur? Ne İyi Gelir? Belirtileri, Bitkisel Tedavisi Tarifi

Kalp Çarpıntısı Anında Ne Yapılmalı?

Yaşam merkezi olan kalp, kanı damarlara pompalamak ile görevlidir. Gönderdiği kan sayesinde vücut fonksiyonları görevini yerine getirir ve sağlıklı bir yaşama sahip olunur. Kalp, kalp kasının verdiği uyarılar sayesinde sürekli kasılıp gevşer. Bir dakika içinde 60 ile 100 defa atabilir. Gün içinde neredeyse 100.000 defa atan kalp, psikolojik ve biyolojik nedenlerden dolayı hızını değiştirebilir. Kalbin atış hızı değiştiğinde ise çeşitli rahatsızlıklar meydana gelir.

Kendinizi daha sağlıklı hissedin ve sağlık konusunda daha çok bilgiye sahip olun diye bu yazımızı hazırladık. Kalp çarpıntısı nedir sorusuna yanıt bulacağınız yazımızda kalp çarpıntısı hakkında birçok bilgi incelendi. Kalp çarpıntısı olanlar için kalp çarpıntısına iyi gelen bitkiler de bu sayfada listelendi. Bitkiler olur da yiyecekler olmaz mı? Kalp çarpıntısına iyi gelen yiyecekler ile şifa bulmanız için yazımızı okumaya devam edin!

kalp çarpıntısı neden olur

Kalp Çarpıntısı Nedir?

Kalbin atış hızı, normal günlere göre artış gösterdiyse ve bu durum rahatsızlık edici boyuta ulaştıysa, kalp çarpıntısı adı verilen rahatsızlık meydana gelir. Kalp üst sınırı 100 olarak kabul edilir. Kalbiniz birden hızlı atmaya başladıysa, kalpte bir çarpıntı hissi oluyorsa kalp çarpıntısı rahatsızlığı yaşıyorsunuz denilebilir. Bu durum kimi zaman anlık olabildiği gibi kronik bir hal de alabilir.

Kalp çarpıntısı günümüzde de sık sık rastlanan bir kalp rahatsızlığıdır. Bu duruma hem biyolojik hem de çevresel faktörler neden olur.

kalp çarpıntısı neden oluşur

Kalp Çarpıntısı Neden Oluyor?

Kalp çarpıntısı sebepleri kişilerin beslenme ve yaşam şekline göre değişmektedir. Daha iyi açıklayacak olursak şu maddeler kalp çarpıntısının neden olduğunu ifade edecektir:

  • Açlık gibi durumlarda kan şekeri düşer. Düşük kan şekeri de kalp çarpıntısına neden olur.
  • Sporu hayatının merkezine alan kişilerde, yoğun egzersiz sonrasında kalp çarpıntısı yaşanabilir. Spordan dolayı oluşan bu çarpıntı, kişi tarafından normal kabul edildiği için önemsenmez.
  • Vitamin eksikliği vücut organlarının çalışmasını doğrudan etkiler. Kalp de vitamin eksikliğinden kolayca etkilenecektir. Zaman zaman kalp çarpıntısı yaşıyorsanız, vitamin eksikliği bulunabilir.
  • Menopoz dönemine yaklaşan kadınlarda çeşitli belirtiler görülür. Bu belirtilerden biri de kalp çarpıntısıdır.
  • Yoğun kafein tüketimi kalbin ritmini bozacaktır. Çay ve kahve tüketen kişilerin gün içinde kalp çarpıntısı yaşadığı bilinmektedir.
  • Vitamin eksikliği gibi kan oranının düşüklüğü de kalbin çarpmasına neden olur. Kalp pompalamak için yeterli kanı bulamadığında, işlevini düzenleyemez.
  • Bazı ilaçlar kalp çarpıntısını yaşatır. Depresyon ve diyet ilaçları en kritik olanlarıdır. Diyetisyenler ilaçla zayıflamanın sağlıklı olmadığını ifade eder. Uzun süreli ilaç kullanımı kalıcı kalp hasarlarına neden olur.
  • Tiroid bezinin fazla çalışması da kişide kalp çarpıntısına neden olmaktadır.
  • Çocuklarda kalp çarpıntısı görülüyorsa hormonal bozukluk veya enfeksiyon oluşmuş denilebilir. Bazen doğuştan gelen hastalıklar da kalp çarpıntısını yaşatır.
  • Doğuştan kalp yetmezliği yaşayan hastaların zaman zaman kalp çarpıntısı yaşadığı bilinmektedir.

kalp çarpıntısı sebepleri

Kalp Çarpıntısı Belirtileri Nelerdir?

Kalp çarpıntısı belirtileri hasta tarafından hissedilecek şekilde meydana gelir. Listedeki belirtiler varsa, vakit kaybetmeden doktora görünmeniz ve olası bir kalp hastalığını önlemeniz gereklidir:

  • En bilinen belirtisi nabız düzensizliğidir. Bazen dinlenme esnasında nabız yükselebilir.
  • Zaman zaman baş dönmesi yaşanabilir.
  • Kalp çarpıntısı nefes darlığı yaşatabilir.
  • Kalp çarpıntısıyla hissedilen bayılma hissi olabilir.
  • Gün içinde baş dönmesi ve yorgunluk görülür.
  • Kalp çarpıntısı mide bulantısı belirtisi ile kendini belli eder.

kalp çarpıntısı ne kadar sürer

Kalp Çarpıntısı Ne Kadar Sürer?

Kalp çarpıntısı normal şartlarda birkaç saniye sürmektedir. Heyecanlanma, stres, endişe ve spor etkisi bu süreyi değiştirebilir. Çok uzun süren kalp çarpıntıları kişi için tehlike sinyali vermektedir. Böyle zamanlarda derhal önlem alınmalı ve hastaneye gidilmelidir.

kalp çarpıntısına ne iyi gelir

Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir? İyi Gelen Yiyecekler ve Bitkiler

Kalp çarpıntısı sağlıklı beslenme ile ortadan kaldırılabilir. Bu yolda mutlaka su tüketimine önem vermelisiniz. Vücudunuz susuz kaldığında kalp çarpıntısı oluşur. Kalp çarpıntısını ortadan kaldırmak için sizlere şu bitkileri tavsiye edebiliriz:

  • Aslankulağı: Kalp çarpıntısını geçiren aslankulağı bitkisi, özellikle de anksiyetede oluşan kalp çarpıntısını düzenlemektedir. Bitki çayları ile aranız iyiyse bitki çayı listenize aslankulağını ekleyebilirsiniz.
  • Kedi Otu: Yatıştırıcı özelliğe sahip olan kediotunu sıcak su ile demleyip bitki çayı olarak tüketebilirsiniz. Kediotu kalp çarpıntısını çözerek size daha sağlıklı günler getirecektir.
  • Nane: Nane tüm rahatsızlıklar için mucize bir bitkidir. Kalp çarpıntısı sosyal yaşamınızı etkileyecek şekilde zaman zaman geliyorsa, kahvaltıda ve yemeklerde nane kullanmalısınız. Salataya, çorbaya ve pilavlara nane eklenebilir.
  • Tarçın: Kalp kaslarını uyaran tarçın, kalp çarpıntısı şikayetini ortadan kaldırmaktadır. Çubuk tarçını suya ekleyip içebilirsiniz. Kan şekeriniz de düzenlenecektir.
  • Melisa Çayı: Kalp çarpıntısında etkili olan melisa çayı aynı zamanda stresi de yok edecektir. Depresyon kaynaklı kalp çarpıntıları için etkili bir çözüm olacaktır.
  • Lavanta Çayı: Lavanta sinirleri yatıştıran bir bitkidir. Bitki çayı yapıldığında kalp çarpıntısını ortadan kaldırır. Lavanta yağı ile aromaterapi de uygulanabilir.
  • Kekik: Kalp sağlığını kekikle koruyabilirsiniz. çarpıntı gibi problemleri çözmek için gün içinde 1 tatlı kaşığı kekik tüketmelisiniz. Yemeklerine eklemek iyi bir fikir olabilir.
kalp çarpıntısı nasıl geçer

Kalp çarpıntısına çare olacak besinler listesi:

  • Ispanak: Kalp çarpıntısını önlemek için magnezyum içeren besinler tüketilmelidir. Ispanak da bu besinlerden biridir.
  • Yulaf: Kalp kaslarını rahatlatan yulaf, ritim bozukluğunu tedavi edecek nitelikte. Besinlerinizin yanında 1 kaşık yulaf tüketmeye özen göstermelisiniz.
  • Patlıcan: Kalp çarpıntısı yaşayan kişilerin yemeklerinde kullanması gereken bir besin de patlıcan olacaktır. Patlıcanı fırınlayarak ya da haşlayarak tükettiğinizde etkisini daha iyi alabilirsiniz.
  • Maydanoz: Antioksidan bir sebze olan maydanoz kalp kaslarının düzenli çalışmasını sağlar. Sporcular ve sağlıklı beslenenler için maydanoz olmazsa olmazdır. Düzenli şekilde tüketildiğinde kalp çarpıntısı önlenebilir.
  • Fesleğen: Salata ve makarnalara eklenen fesleğen kalp çarpıntısı şikayetini ortadan kaldıracaktır.

kalp çarpıntısı tedavisi

Kalp Çarpıntısı Tedavisi Nasıl Yapılır? Hangi Bölüm Bakar?

Kalp çarpıntısına bağlı olarak bayılma atakları görülebilir. Bayılma ise kalp çarpıntısı zararları arasında en tehlikeli olan maddedir. Çok ciddi kalp çarpıntısı yaşayan kişilerde kalp krizi riski de yüksektir. Bayılma esnasında başınızı yere vurup ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Eğer çarpıntıyla beraber bayılma hissi de oluşuyorsa, derhal doktora gitmeniz en doğru adım olacaktır. Kalp ile ilgili hastalıklar için “nasıl olsa geçer” düşüncesi doğru değildir. Kalp şikayetleri ihmale gelmez.

Kalp çarpıntısı şikayeti ile en kısa zamanda “ kardiyoloji” bölümüne gitmelisiniz. Dönemsel yaşanan çarpıntılarını ilaç tedavisi ile yok etmek mümkündür. Fakat sürekli tekrarlayan kalp çarpıntısı taşikardi adı verilen hastalığı meydana getirir. Bu hastalığı da “radyofrekans ablasyonu” adı verilen bir cerrahi müdahale ile ortadan kaldırmak mümkündür.

Kalp çarpıntısı vitamin eksikliğinden dolayı yaşanıyorsa, doktor vitamin ilaçları ile kan değerlerinizi yükseltmek isteyebilir. Bir sonraki kontrolde kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederse daha detaylı EKG testi isteyip kalp ilaçlarına başlatabilir. Kafein veya sigaradan dolayı oluşan kalp çarpıntısının tedavi yöntemi bu maddelerden uzak durmak olacaktır. Sigara ve kafeine ara verdiğinizde hatta son verdiğinizde kalbinizin daha sağlıklı attığını fark edebilirsiniz.

Kalp çarpıntısının erken teşhisi hayat kurtarmaktadır. Çocuklarda erken tedavi yapıldığında gelecekte daha rahat yaşamaları sağlanır. Spor ile ilgilenen kişilerin başarısı daha yüksek olur. Anne olmak isteyen kadınların annelik hayali daha yakındır. Kalp çarpıntısını ihmal etmemeniz ve doktora görünmenizi yeniden vurgulamak isteriz.

Kalp Sıkışması Nedenleri, Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Taşikardi Nedir? Tedavisi, Belirtileri, Neden Olur? Tehlikeli Midir?

Nefes Darlığına Ne İyi Gelir?

Akciğer Detoksu Nasıl Yapılır? Akciğeri Temizleyen Doğal Yöntemler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Buldum Tatlısı Tarifi

Ne Buldum Tatlısı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Akıtma (Krepte Neymiş) Tarifi

Akıtma (Krepte Neymiş)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Evde Ne Varsa Keki Tarifi

Evde Ne Varsa Keki

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Evde Ne Varsa Çorbası Tarifi

Evde Ne Varsa Çorbası

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri