Yoğurt ve Kilo Kontrolü Sürecinde Zayıflamaya Etkisi
Geleneksel Türk yemek kültürünün asırlık geçmişinden günümüze, tüm dünya mutfağına bıraktığı miras olarak kabul görebilecek yoğurt, sofralarımızdan eksik etmediğimiz besinler arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Yıllar yıllar önce kaleme alınan Divan-ü Lügati’t Türk ve Kutadgu Bilig gibi nadide eserlerimizde de bahsi geçen yoğurdun ilk olarak nasıl ve ne şekilde ortaya çıktığına dair net bir bilgi yok; ancak çok uzun zamandır beslenme rutinimizde var olduğu kesin.
Damak tadımıza yatkınlığı, farklı yemeklere ve hatta içeceklere uyarlanabilir çeşitli kullanımları, kolay ulaşılabilir ve maliyeti düşük bir besin kaynağı olmasının yanı sıra yoğurt kalori ve besin değerleri açısından sağlıklı beslenme ve diyet listelerinin temel kaynaklarından aynı zamanda.
Bu yazımızda yoğurt kaç kalori, 1 kase yoğurt kaç kalori, ev yapımı yoğurt kaç kalori gibi sorulara, çeşitli yoğurt kalori değerlerine ve zayıflama sürecinde beslenme listelerine nasıl aktarılabildiğine ışık tutacağız, keyifli okumalar!
Yoğurt Kaç Kalori?
Düşük kalorisi ve insan vücudu için gerekli olan vitamin ve mineral değerleri bakımından zengin oluşu ile yoğurt diyet ve kilo kontrolü sürecinde zayıflamayı hedefleyen pek kişi tarafından başvurulan sağlıklı besin kaynağıdır. Tüketirken bu konunun merakını yaşayanlar için yoğurt kalori değerleri gramajlarıyla birlikte şu şekildedir:
- 1 kase yoğurt kaç kalori? 180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal
- 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal
Tam yağlı yoğurt kalori değerleri:
- 1 yarım kase (90 gr) tam yağlı yoğurt 59 kcal
- 1 orta kase (180 gr) tam yağlı yoğurt 119 kcal
- 1 su bardağı (200 ml) tam yağlı yoğurt 119 kcal
- 1 çorba kaşığı (45 gr) tam yağlı yoğurt 30 kcal
- 1 tepeleme çorba kaşığı (50 gr) tam yağlı yoğurt 33 kcal
- 100 gram tam yağlı yoğurt 66 kcal
Ev Yapımı Yoğurt Kaç Kalori?
Ülkemizde evde yoğurt mayalama kültürü oldukça yaygın. Çiğ sütün pişirilmesinin ardından bir miktar doğal yoğurt ile karıştırılarak mayalanan yoğurt, elbette hazır alınanlara oranla çok daha sağlıklı oluyor. Ancak bu noktada temin edilen çiğ sütün yağ oranı hazırlayacağınız yoğurdun kalori değerini belirliyor. Tercihinizi ev yoğurdundan yana kullanacaksanız ev yapımı yoğurt kalori değerleri gramajlarıyla birlikte şu şekildedir:
- 1 tam dolu su bardağı (200 ml) ev yapımı yoğurt 128 kcal
- 1 orta porsiyon (215 gr) ev yapımı yoğurt 138 kcal
- 1 çorba kaşığı (20 gr) ev yapımı yoğurt 13 kcal
- 100 gram ev yoğurdu 64 kcal
Evde Pratik Yoğurt Yapımı (Püf Noktalarıyla)

Yoğurt Besin Değeri Tablosu
İnsan vücudu için kelimenin tam anlamıyla kalsiyum kaynağı olan yoğurt besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Sağlıklı beslenme ve diyet programlarında mutlaka bulunması gereken yoğurt, laktoz alerjisi bulunmayan kişiler için gerek ana öğünlerde yemeklerin yanında gerekse ara öğünlerde küçük porsiyonlardaki meyvelerle tüketildiğinde faydalı olacaktır. Protein ağırlıklı beslenenler için tarım yağlı yoğurt protein değeri (6.8) normal yoğurda göre (5.4) idealdir.
Başta kalsiyum olmak üzere A vitamini, sodyum, ve potasyum değerleri de yüksek olan yoğurt besin değeri tablosu şu şekildedir:
Karbonhidrat | 8.82 |
Protein | 5.4 |
Yağ | 6.12 |
Lif | 0 |
Kolesterol | 0 |
Sodyum | 84.6 |
Potasyum | 237.6 |
Kalsiyum | 199.8 |
Demir | 0 |
A Vitamini | 252 |
C Vitamini | 1.8 |
Süzme Yoğurt Kaç Kalori?
Klasik yoğurda göre su oranı daha az ve yoğun kıvamlı olan süzme yoğurt besin değeri de oldukça yüksektir. Kalsiyum, folik asit, sodyum, potasyum, fosfor, protein ve A vitamini değerleri yüksek olan süzme yoğurdu yoğun kıvamı ile çorba, meze ve salatalarınız için de sık sık kullanabilirsiniz. Süzme yoğurt kalori değerleri gramajlarına göre şu şekildedir:
- 1 orta kase (90 gr) süzme yoğurt 112 kcal
- 1 yarım kase (45 gr) süzme yoğurt 56 kcal
- 1 çorba kaşığı (22,5 gr) süzme yoğurt 28 kcal
- 1 tepeleme çorba kaşığı (30 gr) süzme yoğurt 37 kcal
- 1 su bardağı (200 ml) süzme yoğurt 112 kcal
- 100 gram süzme yoğurt 124 kcal
Light Yoğurt Kaç Kalori?
Light yoğurt kalori değeri, normal yoğurdun yağı azaltılmış hali olduğundan daha düşüktür. 1 kase (orta) için yalnızca 0.3 oranında yağ içeren light yoğurt içerisinde kolesterol bulunmaz. Protein değeri de 9.4 oranında olan bu yoğurdun diyet listelerinde ana ve ara öğünlerde tüketilmesi oldukça faydalı olacaktır. Zayıflama sürecinde ya da kilo kontrolünde olanlar için light yoğurt kalori değerleri şu şekildedir:
- 1 orta kase (200 gr) light yoğurt 99 kcal
- 1 yarım kase (100 gr) light yoğurt 50 kcal
- 1 su bardağı (200 ml) light yoğurt 99 kcal
- 1 çorba kaşığı (30 gr) light yoğurt 15 kcal
- 1 tepeleme çorba kaşığı (40 gr) light yoğurt 20 kcal
- 1 çok tepeleme çorba kaşığı (50 gr) light yoğurt 25 kcal
Yarım Yağlı Yoğurt Kaç Kalori?
Kilosuna dikkat edenler ve diyet beslenenler için iyi bir seçenek olabilecek yarım yağlı yoğurt kalori değeri tam yağlı ve light yoğurt arasında bir konumda seyreder. Market veya bakkallardan kolaylıkla ulaşabileceğiniz yarım yağlı yoğurdu, tam yağlı ya da ev yoğurdu ile hazırladığınız pek çok tarife uyarlayabilir, ana öğünlerinizin yanında ya da açlık hissi yaşadığınız ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz. Yarım yağlı yoğurt kalori detayları şu şekildedir:
- 1 orta kase (200 gr) yarım yağlı yoğurt 92 kcal
- 1 yarım kase (100 gr) yarım yağlı yoğurt 46 kcal
- 1 su bardağı (200 ml) yarım yağlı yoğurt 92 kcal
- 1 tepeleme çorba kaşığı (45 gr) yarım yağlı yoğurt 21 kcal
- 1 çok tepeleme çorba kaşığı (55 gr) yarım yağlı yoğurt 25 kcal
Yoğurt Çorbası Kaç Kalori?
Yaz kış afiyetle tüketebileceğiniz yoğurt çorbası faydası sayısız çorbalarımızdan biri. Yazın soğuk ayran çorbası olarak, kışın dumanı tüten içinizi ısıtacak bir çorba olarak hazırlayabilir, türlü hastalıklara karşı direnç kazanabilirsiniz. Diyet menülerine de kolaylıkla uyarlanabilen yoğurt çorbası kalori değeri:
- 1 kase (150 gr) 112 kcal
- 1 kepçe (100 gr) 75 kcal
Kendi mutfağınızda lezzet garantili, tam ölçülü bir yoğurt çorbası tarifi hazırlamak isterseniz videolu anlatım, püf noktaları ve gerekli tüm diğer detaylar linkte sizleri bekliyor.

Meyveli Yoğurt Kaç Kalori?
Yoğurdu tek başına tüketmekten hoşlanmayanlar için yoğurdu daha eğlenceli hale getiren meyvelerden faydalanabilirsiniz! Özellikle çocukların da severek yediği meyveli yoğurtlar hem meyvenin hem de yoğurdun vitaminlerine ulaşmak için lezzetli bir yol. Meyveli yoğurt kalori değeri yoğurdun içerisine ekleyeceğiniz meyvelerin miktar ve çeşidine göre farklılık gösterecektir. Genel hatlarıyla meyveli yoğurt kalori değerleri şu şekildedir:
- 1 orta kase (160 gr) meyveli yoğurt 103 kcal
- 1 orta porsiyon (180 gr) az yağlı yoğurt ile hazırlanan meyveli yoğurt 137 kcal
- 1 orta porsiyon (160 gr) yağsız yoğurt ile hazırlanan meyveli yoğurt 84 kcal
- 1 orta porsiyon (178 gr) yulaf ezmesi, bal, yoğurt ve meyve ile hazırlanan probiyotik etkili yoğurtlu meyveli kup 139 kcal
Evde Meyveli Yoğurt Yapımı (Çilekli)

Yoğurt Zayıflatır Mı? Diyette Yenir Mi?
- Yoğurt kalori değeri düşük, besin değerlerinin de yüksek olması sebebiyle diyet listelerinde sık sık yer verilen bir besin olmakla birlikte yağ yakma özelliği de zayıflama sürecinde olanlar için bulunmaz bir kaynaktır.
- Özellikle ev yapımı veya yarım yağlı yoğurtların probiyotik içeriği, bağırsak hareketlerini hızlandırdığından sindirim ve boşaltım sisteminde de etkilidir.
- Diyet sırasında kabızlık, şişkinlik gibi problemler yaşıyorsanız metabolizma hızlandıran besin ya da baharat (acı pul biber, zerdeçal, zencefil, tarçın vs.) eklemeleriyle veya taze limon suyuyla birlikte yoğurt tüketebilirsiniz. Bol suyla birlikte düzenli olarak uygulanan yoğurt kürleri yağ yakma ve metabolizma hızlandırma özelliğine sahiptir.
- Diyette yoğurt tüketimine dair dikkat çekilmesi gereken noktalardan biri yoğurtla birlikte tüketilen diğer besinlerdir. Yoğurt içine şeker veya şekerli eklemeler yapmanız kalori değerini yükselteceğinden kilo almanıza neden olabilir.
- Bunun yanı sıra meyveli yoğurt hazırlarken içerisine ekleyeceğiniz meyve adedine de dikkat etmeniz gerekiyor.
- Salatalık, dereotu, maydanoz ve taze limon suyu ile hazırlanan yarım yağlı yoğurt kürleri tokluk hissi sağlayacağından ara öğülerde midenizi oyalamak için birebir olacaktır.
- Kalsiyum içeriği ile bölgesel zayıflamada etkisini gösteren yoğurdu ölçülü miktarlarda düzenli olarak tüketmeniz kilo verme sürecinize katkı sağlayacaktır.
Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü

1 Haftada Yağ Yakan Yoğurt Diyeti Listesi
Zayıflama, kilo verme ve sağlıklı beslenmenin oldukça rağbet gördüğü bu günlerde gündemdeki pek çok farklı diyetle karşılaşabilirsiniz. Kendi bünyenize ve vücudunuzun ihtiyaçlarına göre beslenme uzmanıyla birlikte bir diyet listesi oluştırmanızın daha sağlıklı olacağının altını çizerek yedi günlük diyet listesini paylaşıyoruz:
1. Gün:
- 5 adet haşlanmış tuzsuz patates, 6 su bardağı yarım yağlı yoğurt
2. Gün:
- 120 gram haşlanmış tavuk, 6 su bardağı yarım yağlı yoğurt
3. Gün:
- 120 gram dana eti, 6 su bardağı yarım yağlı yoğurt
4. Gün:
- 150 gram az yağlı balık yanında yoğurt
5. Gün:
- Orta porsiyonlarda az şekerli meyveler ve az haşlanmış, yağ ve tuz oranı az mevsim sebzeleri yanında 6 bardak yarım yağlı yoğurt
6: Gün:
- Gün boyu yoğurt
7. Gün:
- Sade maden suyu ve gün boyu yoğurt
Yoğurt Diyeti Metabolizma Hızlandıran Kolayca Yağ Yakan Diyet

Yağ Yakan Detoks Etkili 5 Yoğurt Kürü Tarifi
1) Göbek Eriten, Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü
Maden suyu, yoğurt, kuru nane ve limon suyuyla hazırlanan bu tarif tam bir yağ yakma uzmanı! 2 hafta düzenli olarak kullandığınız süre içerisinde bağırsaklarınızın hareketlendiğine şahit olacaksınız. Karın bölgesindeki yağları eritme sürecini hızlandıran bu kür için gerekli detaylar linkte sizleri bekliyor!
Göbek Eriten Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü

2) Hızla Göbek Eriten, Metabolizma Hızlandıran Yoğurt Kürü
Özellikle kadınların şikayetçi olduğu karın bölgesi yağları, yoğurt kürü ile yakılabiliyor! Yalnızca 3 malzemeyle çabucak hazırlayıp her gün düzenli olarak tükettiğinizde farkı siz de hissedeceksiniz. Limon suyu, pul biber ve yoğurtla hazırlanan bu kür kilo verme sürecine de katkı sağlıyor.

3) Mucize Yoğurt Kürü ile Günde Yarım Kiloya Veda!
Kısa sürede zayıflamak isteyenlerin gözlerinden kalpler çıkaracak mucize bir tarifimiz var sırada. Tarçın, zencefil ve zerdeçal gibi oldukça şifalı ve yağ yakma özelliği bulunan baharatlarla hazırlanan bu yoğurt kürünü aç karnına bol su içerek tüketmeniz öneriliyor. Yoğurt kürünün diğer önemli etkileri de tarif açıklamalarında verildi, kaçırmayın.
Yoğurt Kürü ile Günde Yarım Kilo Verin

4) 1 Günde Yarım Kilo! Zerdeçallı Yoğurt Kürü
Gün içinde yarım kilo vermek istemez misiniz? Oldukça hızlı etki gösteren bu yoğurt kürünün sihirli malzemesi ise zerdeçal! Yağ yakma ve metabolizma hızlandırma etkisi olan zerdeçal; zencefil ve tarçınla güçlerini birleştiriyor. Kilo vermek isteyenler, bu tarif tam size göre!
Zerdeçallı Yoğurt Kürü ile Günde Yarım Kilo

5) Zayıflatma Etkili Sodalı Yoğurt Kürü
Kendi mutfağınızda en sağlıklı ve pratik yoldan zayıflatıcı bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Üstelik çok da sağlıklı! Tarçın, maden suyu ve yoğurtla hazırlanan bu kür tüm sindirim ve boşaltım sisteminizi harekete geçirip vücudunuzda birikmiş toksinleri atmanıza fayda sağlayacak. Malzeme ölçüleri ve diğer detaylar için linke tıklayın.

Yoğurtlu Yemekler: En Güzel 26 Tarif
Yoğurt Kürü ile Zayıflama Önerileri
Yoğurt Nasıl Mayalanır? Faydaları Nelerdir?
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Web sayfamızda kaç kalori sorunuza yanıt verebilecek, gıdaların kalori ve besin değerlerini kapsayan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride kalori miktarını merak ettiğiniz her türlü yiyecek, içecek, yemek, tatlı & tuzlu atıştırmalık için adet, gram ve porsiyonluk detaylı bilgiler yer almaktadır. Okurlarımızın faydalanabileceği kalori ve besin değerleri, kilo kontrolü sürecinde olanlar için ilgili ürünün zayıflama ya da kilo alma sürecindeki etkileri ve diyet menülerine uygun fit tarifler tek yazıda özel olarak bir araya getirilmiştir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Kalori miktarı ve besin değerleri hakkında araştırma yaparken en doğru, kesin bilgiler ve sağlığınız için beslenme uzmanına danışmanızı önemle tavsiye ederiz.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.