Bonfile Nasıl Pişirilir? En İyi Püf Noktaları, 10 Tarif

Bonfile Nasıl Pişirilir? En İyi Püf Noktaları, 10 Tarif Tarifi

Bonfile Pişirmenin Sırları: Başka Yerde Yok!

Yumuşacık, sulu sulu, dışı kızarmış bonfile etine kim hayır diyebilir? Et çeşitleri içinde yumuşaklığı, lezzeti ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir konumda yer alan bonfileyi sofrasında görenlerin mutlaka iştahı açılır. Bonfileyi yakından tanıyarak terbiyesi, pişirmesi ve bonfile sunumları konusunda daha çok bilgi sahibi olma şansına kavuşabilirsiniz.

bonfile nasıl pişirilir

Bonfile Nedir?

Bonfile hayvanın neresi? Bonfile sırt ve arka kısmından elde edilen yumuşak bir et çeşididir.

Bonfile antrikot farkı: Bonfile antrikota göre hayvanların daha derin bir bölgesinde bulunmaktadır. Sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen bonfilenin bir diğer önemli özelliği de kemiksiz olmasıdır. Yumuşak ve pürüzsüz bir et türüdür ve kolaylıkla yenilebilir.

Diğer etlere göre daha pahalıdır: 1 kg bonfile fiyatı marketlerde yaklaşık 450 TL civarındadır. Bonfile fiyatı aldığınız miktara göre değişmektedir. İsterseniz az miktarda satın alarak kullanabilirsiniz. Ayrıca kuzu bonfile, dana gibi farklı çeşitleri vardır. Bonfile tavuk ise tavuk göğüs etinden bonfile yapımına verilen isimdir. Bonfile kilosu fiyatı dana veya kuzu olmasına göre farklılık gösterebilir. Fiyata göre sıralarsak; kuzu en pahalı seçenek, dana bonfile ikinci seçenek, tavuk bonfile üçüncü seçenektir.

Bonfilenin bölümleri 2 adettir. Hayvanın sırt arka kısmında sağda ve solda bulunur. Burada küçük bir bilgi de verelim: Aslında “bonfile biftek” tanımlaması halk arasında söyleniyor olsa da bonfile ve biftek farklı et çeşitlerine verilen isimledir.

Bonfile çabuk pişer mi sorusunun cevabı bonfile diliminin kalınlığına göre değişir. Yaklaşık 1 parmak kalınlığında kesilen bonfile dilimi ortalama 3 dakikada pişer.

Fiyat güncellenme tarihi: 25.01.2023

bonfile nasıl yapılır

Bonfile Nasıl Pişirilir?

Yumuşacık ve ağızda lif lif dağılan nefis bir bonfile için doğru pişirme tekniği gereklidir. Peki, bonfile nasıl pişirilir?

Tavada, Izgarada Bonfile Nasıl Yapılır?

Ev mutfağında en sık kullanılan tavada pişirme yöntemi için yapışmaz granit ya da en iyisi döküm tava gereklidir. Aşağıdaki metodu dilim bonfile nasıl pişirilir sorunuz için de uygulayabilirsiniz:

  • Tavayı iyice ısıtın. Test etmek için elinizi tavanın üzerindeki alanda, havada bir süre tutun. Tavadan elinize ısı geliyorsa yeterince ısınmıştır.
  • Bonfilenin ön ve arka yüzünü yüksek ateşte 1’er dakika mühürleyin.
  • 1 parmak kalınlığında bonfile için mühürleme sonrası 3 dakika pişirmek için yeterlidir.
  • Daha kalın bonfileleri 5 dakika pişirebilirsiniz.

Bonfile Fırında Nasıl Yapılır?

  • Tavada mühürlediğiniz bonfileyi fırın tepsisine alın.
  • 200 derecede 15 dakika pişirme yapabilirsiniz.
  • Servis öncesi fırından çıkan bonfileyi 2-3 dakika dinlendirmeniz yeterlidir.

Bonfile Hangi Yağda Pişirilir?

Bonfile pişirmek için sıvı yağ tercih edebilirsiniz. Şu detayı da belirtelim: Öncesinde yağlı bir sosta marine ettiğiniz bonfileleri pişirmek için tavaya ekstradan yağ ilave etmeniz gerekmez. Bu durumda tava, yapışmaz özellikli olmalıdır.

Bonfile En Yumuşak Nasıl Pişirilir?

  • Yumuşak bir bonfilenin sırrı evvela marinasyondur.
  • Marine edilen etin nemini korumak için bir diğer adım mühürlemedir.
  • Pişirme esnasında tavanın mutlaka iyi ısınmış olması gerekir.
  • Et piştikten sonra 1-2 dakika dinlendirmelisiniz.

İlginizi çekebilir: Uluslararası Et Pişirme Dereceleri Resimli Anlatım

bonfile nasıl pişirilir

Bonfile Marinesi Nasıl Yapılır?

Bonfile marine söz konusu olduğu zaman izlenecek farklı yöntemler mevcuttur. Bonfile terbiyesi sayesinde pişireceğiniz etler daha yumuşak duruma gelebilir. Bununla birlikte, etlerin bonfile sosları ile bir araya gelmesi sonucunda lezzet oranları bir hayli artmaktadır.

Bonfile marinesi yapmak için tercih edebileceğiniz, etin içine işleyen bir önerimiz var:

  • Bir tane soğanın suyunu çıkarmakla işe başlayabilirsiniz.
  • Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, süt, kekik, kırmızı pul biber ve tane karabiberi soğan suyuna ekleyebilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz karışımı bonfilenin üzerinde gezdirebilirsiniz.
  • Sonrasında bonfileyi koyduğunuz kabı bir folyoya sararak bir gün boyunca buzdolabında tutabilirsiniz.
  • Ertesi gün bonfileleriniz pişirmeye hazır duruma gelecektir.
  • İsterseniz aynı işlemi damak tadınıza göre farklı soslar deneyerek yapabilirsiniz.
  • Pişirme öncesi en basit şekilde eti zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edebilirsiniz. En yumuşak bonfile nasıl pişirilir diye merak ediyorsanız marinasyonun etkili olduğunu söyleyebiliriz.
bonfile pişirme

Bonfile Pişirmenin 4 Püf Noktası

  • Öncelikle satın aldığınız bonfilenin sinir ve yağlardan arındırılmış durumda olduğuna emin olmanız gerekir. Güvenilir bulduğunuz bir kasaptan bonfile almanız bu nedenle önemlidir.
  • Aldığınız bonfile etlerini ideal inceliğe getirmeye dikkat etmeniz bir başka püf noktasıdır. Etleri inceltirken aşırıya kaçmamanız daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlar.
  • Bonfile tava üzerinde pişirilecekse kullanılan tavanın kesinlikle yapışmaz türden olmasına önem vermeniz şarttır. Etler tavaya yapışırlarsa kuru şekilde kalabilirler. Ayrıca tavada tek seferde bir tane bonfile kızartması işlemine yer verebilirsiniz.
  • Etleri yerleştirmeden önce ince şekilde dilimlemek ve tavayı iyice kızdırmak önemlidir. Böylece et tavaya temas ettiği an mühürlenecek ve suyunu içine hapsedecektir; etiniz sulu olacaktır.
bonfile marine

Bonfile Yemekleri: Bonfile ile Ne Yapılır?

  • Dilimlenmiş bonfile ile yapma imkanınız olan yemeklerden biri bonfile fajita. Sıra dışı bir lezzet ile sofranıza renk katmak için bu yemeği deneyebilirsiniz. Bu yemek, bonfile dilimlerine baharatlar, soslar ve sebzeler eklenerek kolaylıkla yapılmaktadır.
  • Mangal partisi planınız varsa ızgara kullanarak nefis bonfile mangal yapabilirsiniz. Izgarada pişecek olan bonfileye yağ eklemek şart değildir. Etleri pişirmeden önce tuz, ızgaradayken de kekik ekleyebilirsiniz. Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden birini bonfile kavurma olarak deneyebilirsiniz.
  • Düdüklü tencerede bonfile haşlama yapmayı da tercih edebilirsiniz.
  • Bonfile fırında pişirmek için ideal bir et türüdür. Ancak öncesinde mutlaka marine işlemini etlere uygulamanız önemlidir.
  • Daha minik dilimler haline getirdiğiniz eti ise bonfile sote yapmak amacıyla kullanabilirsiniz.
  • Bonfile burger yanında özellikle patates kızartması ile harika ve leziz bir öğün için güzel bir seçenektir.
  • Beşamel soslu bonfile yaparak da sofranızı şenlendirebilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirdiğiniz bonfile üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri dökerek bu tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz.
  • Cheddar soslu bonfile, bonfile ciğer, bonfile çökertme, bonfile çöp şiş, bonfile çorbası, bonfile kavurma gibi farklı alternatifler de bonfile ile hazırlanan yemekler arasında sayılabilir.
bonfile yemekleri

Bonfile Yanında Ne Servis Edilir?

Yumuşacık ağızda dağılan bir bonfile pişirdiyseniz; tabakta farklı yemekler de sunabilirsiniz.

  • Şayet kalabalık bir davet sofrası kuracaksanız bonfile yanında sebzeli bulgur pilavı ikram edebilirsiniz.
  • Bulgur pilavını sevmeyenler için bol tereyağlı, şehriyeli pirinç pilavı da bonfilenin lezzetini ikiye katlayacaktır.
  • Mezelerin bolca yer aldığı keyifli sofralarda bonfileye uyum sağlayan hafif ve doyurucu soğuk yardımcılar sunabilirsiniz. Tarator, mevsim salatası, haydari, humus ya da atom salata size bu konuda yardım edebilir.
  • Eğer dengeli beslenme sürecindeyseniz sıcacık bonfilenin yanında bol limonlu mevsim salatası size bu öğünde eşlik edebilir.
  • Patates püresi de sofranızda yerini almak isteyen bir lezzet olacaktır. İçinde eriyen kaşar peynirleriyle beraber sunulan patates püresini, dilerseniz bonfileye zemin olarak hazırlayabilirsiniz. Şık bir davet tabağı için patates püresi yatağında bonfile dilimleri sunabilirsiniz.
  • Taze kuşkonmazları zeytinyağıyla soteleyip tüketebilirsiniz.
  • Bonfile tavada ya da ızgara pişerken bir yandan karamelize soğan hazırlayabilirsiniz.
  • Brokoli, havuç, karnabahar gibi sebzeleri yeteri kadar haşlayıp yanında sade olarak servis edebilirsiniz.
bonfile nasıl pişirilir

Bonfile Kalori ve Besin Değerleri

Bonfile besin değeri açısından oldukça besleyici bir et türüdür; ancak ölçülü tüketimde fayda vardır. Bonfile kalori değeri 100 gr için 324 kalori olarak belirlenmiştir. Yağsız olması bonfilenin fazla kilo aldırmayan bir et türü olmasını sağlamaktadır. Yine de formunu korumak isteyenlerin gereğinden fazla yememeleri tavsiye edilmektedir.

Bonfile protein açısından zengin bir besin olması nedeniyle hayatında sıklıkla yer veren kişiler için ideal bir seçimdir. C vitamini ve mineraller yönünden besin değerinin yüksek olması bonfile tüketenlerin kendilerini zinde, güçlü ve enerjik hissetmelerine katkıda bulunur. Özet olarak bonfile lezzetli ve doyurucu olmasının yanında sağlık açısından yararlı bir besindir.

bonfile tarifleri

Lokum Tadında 10 Nefis Bonfile Tarifi

Bonfile hangi şekilde karşınıza çıkarsa çıksın mutlaka ağzınızı sulandıracak türde bir et çeşididir. Birbirinden nefis bonfile tarifleri ile leziz bir dünyaya seyahat edebilirsiniz.

1) Restoran Kalitesinde Yumuşacık Dana Bonfile

Bonfileyi düdüklüde pişirin, yumuşacık sonuca hazır olun! Özel davetler veya misafirler için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bonfile tarifi, 10 üzerinden 10 puan alacak. Detaylar için mutlaka tarifi ziyaret edin. Dana Bonfile ( Yumuşacık – Düdüklüde Pişen)

Dana Bonfile ( Yumuşacık – Düdüklüde Pişen)

2) Enfes Sosla Bezenmiş Bonfile Lezzeti

Bonfileye fark yaratan tadını katan en önemli unsurlardan birisi de soslardır. Marine sırasında veya pişirim sırasında eklenen soslar ete büyük değer katar. Cafe de Paris sosu ise bonfileye son derece yakışan bir seçenektir. Biftek ve tavuk bonfilenin bu sos ile bezenmiş halini linki takip ederek bulabilirsiniz. Cafe de Paris Soslu Bonfile

Cafe de Paris Soslu Bonfile

3) Fırında Sebzeli Tavuk Bonfile

Fırında bonfile pişirmenin ihtiyaç duyacağınız tüm püf noktalarını içeren lokum tadında bir tarif! Kabak, biber, soğan, sarımsak gibi sebzeleri soteleyip marinelenmiş tavuklarla fırına verin, gerisini onun lezzetine bırakın! Fırında Sebzeli Tavuk Bonfile

Fırında Sebzeli Tavuk Bonfile

4) Klasik ve Geleneksel Soslu Bonfile

Yumuşak kıvamda ve soslu bonfile birçok kişinin aklına sık sık gelen tatlardan biridir. Doğru kıvamı yakalamak ve eti nefis bir sosla taçlandırmak için tarifi yapabilirsiniz. Soslu Bonfile

Soslu Bonfile

5) Mantar Sosu, Püre ve Bonfilenin İdeal Birleşimi

Bonfile yemekleri ile en iyi şekilde uyum sağlayan seçeneklerden biri de patates püresi ve kremalı mantar sosu olarak bilinmektedir. Bonfile sosunun püreyle karışması damak tadınızı şenlendirecektir. Kremalı Mantarlı Bonfile ile Patates Püresi

Kremalı Mantarlı Bonfile ile Patates Püresi

6) Domates Sosunun Bonfile ile Mükemmel Uyumu

Bonfile ile en iyi giden soslardan birisi de domates sosudur. Etin kıvamına büyük katkıda bulunan domates sosunun eşlik ettiği bonfileyi çocuklarınız da severek yiyebilir. Domates Soslu Bonfile

Domates Soslu Bonfile

7) Mantar Soslu Gurme Tadında Bonfile

Mantar bonfileye çok yakışır! Mantar soslu bonfile ile misafirlerinize parmaklarını ısırtabilirsiniz. Tescillenmiş, ünlü bir lezzet olan mantar sosuna sahip bonfile ile klasik bir gurme tadını mutfak masanızda görebilirsiniz. Mantar sosu, yaptığınız bonfileye çok yakışacaktır. Kremasız Mantar Soslu Tavuk Bonfile

8) Fırınlanmış Izgara Bonfile Tarifi

Izgara ve fırında bonfile yöntemlerini bir araya getiren bu tarif ile her iki tekniğin tadını almanız mümkün olacaktır. Yemeğin yanında sizlere çoban salata ve ayran eşlik edebilir. Fırınlanmış Izgara Bonfile

Fırınlanmış Izgara Bonfile

9) Bu Eti Hiçbir Yerde Yiyemezsiniz: Bonfile Tarifi

Evde akşama ziyafet var! Bonfileyi ev mutfağında ızgara tadında pişirebileceğiniz lokum tadında bir tarif. Tüm detaylar ve püf noktalı yapılış aşamaları sizi bekliyor. Bonfile Tarifi

Bonfile Tarifi

10) Ispanaklı Lokum Bonfile Göğüs Tarifi

Rengarenk ve zengin içerikli bir bonfile yapmak isteyenler için bu tarif ideal bir seçenektir. Yılbaşı, doğum günü gibi özel günlerinizde sofralarınızı süsleyebilecek türdendir. Ispanaklı Bonfile Göğüs Tarifi (Videolu)

Ispanaklı Bonfile Göğüs Tarifi (Videolu)

Et Çeşitleri Nelerdir? Etin Hangi Kısmı Nasıl Kullanılır?

Hangi Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirmenin Ustası Siz Olacaksınız!

Et Nasıl Marine Edilir? Ünlü Şeflerin Marinasyon Sırları, Tarifler

Biftek Pişirme Sanatı: Biftek Nasıl Pişirilir? Püf Noktaları ve Tarifler

Et Kaç Kalori? Et Yemekleri Kalori Değerleri, Yüksek Proteinli Fit Tarifler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Keyifler Yerinde

    Döküm tavada mühürleme olayını bir türlü beceremiyorum. Tost makinesinde iki yüzeye birden aynı anda ısı verilebildiği için tost makinesi kullanıyorum. Döküm tava kullandığımda mühürleme sonrasında ısıtılmış et tahtasında bir dakika kadar dinlendirdikten sonra pişirmeye geçiyorum ama yine suyunu salıyor. Kendi blogumda bu konu hakkında bir yazı bile yazdım ve çok beğenildi. Döküm tavada yaptığım hata ne olabilir?

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir? Tarifi

Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir?

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir? Tarifi

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Karnıyarık Püf Noktalarıyla Tarifi

Karnıyarık Püf Noktalarıyla

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
En Pratik Yoğurt Mayalama (Püf Noktalarıyla) Tarifi

En Pratik Yoğurt Mayalama (Püf Noktalarıyla)

12-14 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
Püf Noktalarıyla Ekler Tarifi

Püf Noktalarıyla Ekler

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri