Kan Sulandırıcı Besinler: Şifa Kaynağı 12 Yiyecek İçecek

Kan Sulandırıcı Besinler: Şifa Kaynağı 12 Yiyecek İçecek Tarifi

Kan Sulandırıcı Etkili En Doğal Yöntemler

Günlük hayatta meydana gelen vücut ağrıları, sancılar ya da kramplar eğer önlem alınmazsa bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Vücudun bazı sağlık sorunları yaşamasının en önemli nedeni ise, kan dolaşımının normalden farklı ya da düzensiz şekilde seyretmesidir. Özellikle kanın çok fazla katılaşması sonucunda tüm bir dolaşım sistemi olumsuz etkilenir ve pıhtılaşma meydana gelebilir. İşte bu nedenle bir doktor kontrolünde kan sulandırıcı takviyeler almakta fayda var.

Kan Sulandırıcı Besinler

  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Zerdeçal
  • Papatya, Ekinezya ve Karanfil Çayı
  • Kırmızı Biber
  • Kızılcık
  • Üzüm
  • Limon
  • Zencefil
  • Ananas
  • Somon, Hamsi
  • Avokado
kan sulandırıcı besinler

Vücudumuzdaki kanın katılaşması ya da pıhtılaşması durumu her ne kadar belirli tehlikelere yol açsa da gündelik hayatta tüketeceğiniz bazı gıdalar sayesinde kanı sulandırmak mümkün. Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz öncelikle mutlaka doktorunuza görünmeli ve önereceği takviyeleri düzenli şekilde uygulamalısınız.

Aynı zamanda ilaç kullanmaktan ya da kimyasallardan pek hoşlanmıyorsanız kan sulandırıcı yiyecekler sayesinde de kolayca çözüm bulabilirsiniz. Kan sulandırıcı doğal besinler ile vücut sağlığınızı doğal yollardan güçlendirebilirsiniz.

Peki, kan sulandırıcı besinler nelerdir? Kan sulandırıcı beslenme nasıl olabilir? Doğal yollarla kanı sulandırmak mümkün mü ve kan sulandırıcı doğal besinler nelerdir?

O halde gelin hep birlikte kan sulandırıcı bitkiler ve kan sulandırıcı sebzeler nedir, faydaları nelerdir, kan sulandırmak için ne yemeli gibi sorulara yazımızla cevap bulalım!

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Kan Sulandırıcı Besinler Nelerdir?

Tüketim ve uygulama öncesi doktor onayı alınız.

1) Sarımsak

Kan sulandırıcı besinler nelerdir denince akla ilk gelen şey bin derdi kovan sarımsaktır. Çok eski ve köklü bir tedavi edici olarak bilinen sarımsak, kan sulandırıcı besinlerin en etkili yöntemlerinden birisidir. Doğrudan kan sulandırıcı işlevi gören sarımsak, aynı zamanda vücuttaki kan akışını rahatlatır ve kalp krizi ya da tansiyon gibi problemleri ortadan kaldırır.

İçeriğindeki doğal bileşenler ve antioksidan özelliği ile güçlü bir etkiye sahip olan sarımsak sayesinde siz de vücudunuzdaki zararlı etkileri doğal yoldan ortadan kaldırabilirsiniz. Doğal kan sulandırıcı besinler arasında bulunan sarımsağı kokusundan dolayı çok tüketmek istemiyorsanız yedikten sonra karanfil alarak doğal şekilde ağız kokusunu azaltabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

sarımsak

2) Zeytinyağı

Doğal kan sulandırıcılar arasında hem yemeklere hem salatalara lezzet katan zeytinyağı da vardır. Zeytinyağı bitkisel kan sulandırıcı olarak nitelendirilmektedir. Son yıllarda alternatif tıp alanında adını sıklıkla duyuran zeytinyağı, kanın incelmesinde önemli bir rol oynar.

Zeytinyağında bulunan polifenol adlı maddeler, farklı şekillerde bölünerek kanın pıhtılaşmasını engeller ve yeniden düzeni sağlar. Aynı zamanda doğal yöntemlerle elde edilen zeytinyağı antioksidan içeriği en yüksek olan besin özelliği taşımaktadır.

İlginizi çekebilir: Zeytinyağı İçmenin Kanıtlanmış 10 Faydası

zeytinyağı

3) Zerdeçal

Zerdeçalın çok eski zamanlardan günümüze kadar önemli bir tıbbi yardımcı olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Her ne kadar içeriği çok fazla bilinmiyor olsa da zerdeçal, kötü kolesterolün kan damarlarında birikmesini önler ve kanın katılaşmasına engel olur.

Aynı zamanda yemeklerde de düzenli olarak kullandığınız zerdeçal, uzmanlar için doğrudan kan sulandırıcı etki göstermektedir. Organik kan sulandırıcı arıyorsanız zerdeçalı deneyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zerdeçalın Az Bilinen 11 Faydalı Özelliği

zerdeçal

4) Papatya – Ekinezya – Karanfil Çayı

Kan sulandırmak için ne içilir, doğal içecekler neler olabilir diyenleri buraya alalım! Kan sulandırıcı beslenme listenize uygun bitki çaylarını da eklemeniz önerilmektedir. Kan sulandırıcı bitki çayları mis gibi kokularıyla tüm yorgunluğunuzu stresinizi de alırlar. Bitkisel yönü kuvvetli olan otlar ya da çayların doğru kullanımda kan dolaşımını düzenleyici faydası oldukça fazladır.

Bu çaylar doğru kullanımda kanda belirli oranda incelmeyi sağlar. Ancak aşırı ya da dikkatsiz kullanımda ise bu dengeyi bozabilir ve tehlikelere yol açabilir. Siz de bitkisel çayları tüketmeyi seviyorsanız ve aynı zamanda bu yöntemi denemek istiyorsanız, doktorunuza danışmayı unutmayın!

İlginizi çekebilir: Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir? Ekinezyanın Az Bilinen Faydaları

bitki çayı

5) Kırmızı Biber

Tıpkı zerdeçal gibi toz kırmızı biber de etkili bir kan sulandırıcı işlevi görmektedir. Kırmızı biber, içeriğinde bulunan kapsaisin adlı madde sayesinde kanda pıhtılaşmaya engel olur ve kan dolaşımını olumlu yönde düzenler.

Aynı zamanda kılcal damarlar için güçlendirici etkisi olduğu bilinen kırmızı biber, kan basıncını düzenler ve kolesterol oranını da dengeler.

Tarif için: Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası

6) Kızılcık Meyvesi

Kan sulandırıcı gıdalar arasında kendine has tadıyla kızılcık meyvesi de bulunmaktadır. Gündelik hayatta çok sık tercih edilmeyen fakat güçlü bir etkiye sahip olan kızılcık meyvesi, kan sulandırıcı açıdan ideal bir takviye olabilir.

İster taze, ister kurutulmuş şekilde tercih edeceğiniz kızılcık meyvesi sayesinde kalp sağlığınızı koruyabilir, kanın vücuttaki dolaşım kıvamında bir denge sağlayabilirsiniz. Kan sulandırıcı şifalı bitkiler kullanılırken doz da çok önemlidir, her şeyin fazlasının zararlı olabileceğini unutmayın.

İlginizi çekebilir: Kızılcık Faydaları: Bağışıklık Sistemini Güçlendirir!

kızılcık

7) Üzüm

Kan sulandırıcı besinler hangileridir sorusuna bir yanıt da üzümdür. Doğal üzüm kan sağlığına iyi gelir. Söz konusu kanı sulandırmaksa meyvelerin güçlü etkisini göz ardı etmek mümkün değil! Kan sulandıran besin arıyor ve meyveleri de seviyorsanız üzümü tercih edebilirsiniz.

Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan üzüm, tazesi ya da kurusuyla ara öğünlerde atıştırabileceğiniz kan sulandırıcı meyveler arasında ilk sıralarda yer alır. Fakat aşırı tüketim sonucunda bu meyvelerin kanda gereğinden fazla sulanma yapacağı da unutulmamalıdır.

İlginizi çekebilir: Demir Deposu Siyah Üzümün Şaşırtıcı 10 Faydası

üzüm

8) Limon

Kan sulandırıcı besinler limon da içeriyor mu sorusunun cevabı evettir. Kan sulandırıcı besinler İbrahim Saraçoğlu tarafından da araştırılan bir başlıktır. İbrahim Saraçoğlu kanda pıhtılaşma sorununa karşı limon suyunu önermektedir. Yarım bardak suya ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı limon suyunu her gün düzenli tüketebilirsiniz.

Kanı en çok ne sulandırır diye düşünüyor ve ekşi tadı seviyorsanız limonu ve limon suyunu tüketmeniz gayet keyifli bir seçenek olacaktır.

İlginizi çekebilir: Her Gün Ballı Limonlu Su İçmenin 7 Faydası

limon

9) Zencefil

Yüksek C vitamini içeriğiyle zencefil, göğüs ağrısı için doktor onayı ile tercih edilebilir. Özellikle çayında bulunan B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum gibi mineraller insan sağlığı için faydalıdır. Kan dolaşımını hızlandırır.

İlginizi çekebilir: Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

zencefil

10) Ananas

Ananas içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde kan dolaşımını ideal seviyeye taşır. Antioksidan özelliği ile vücuttan zararlı maddelerin atımını kolaylaştırır. Kan sulandırıcı meyveler arasında yer aldığı için doktor onayı ile tüketilebilir.

İlginizi çekebilir: Vitamin Deposu Tropikal Ananasın 10 Faydası

ananas

11) Somon, Hamsi

Yüksek oranda omega 3 yağ asitleri içeriğine sahip balıklar ve özellikle somon, hamsi kan sulandırıcı gıdalar arasında yer alır. Omega 3 başlı başına kan sulandırıcı etki taşır. Damar içinde pıhtı oluşumunu engeller.

İlginizi çekebilir: Somon Balığı Yemenin 13 Önemli Faydası

somon

12) Avokado

Yüksek E ve K vitamini içeriğine sahip avokado, kan sulandırıcı doğal besinler arasında yer alır. Tüketiminde aşırıya kaçmamak önemlidir.

İlginizi çekebilir: Avokadonun Az Bilinen 7 Önemli Faydası

avokado

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

En İyi Damar Açıcı 5 Bitki, Şifalı Çözümler

Kalp Sağlığına İyi Gelen 10 Mucizevi Besin

Kalp Sıkışması Nedenleri, Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En Etkili 10 Doğal Yiyecek

Kalp Çarpıntısı Neden Olur? Ne İyi Gelir? Belirtileri, Bitkisel Tedavisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şifa Kaynağı Çorba Tarifi

Şifa Kaynağı Çorba

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Şifa Kaynağı Tarhana Çorbası Tarifi

Şifa Kaynağı Tarhana Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Şifa Kaynağı Paça Çorbası Tarifi

Şifa Kaynağı Paça Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme
Brokoli Çorbası Şifa Kaynağı Tarifi

Brokoli Çorbası Şifa Kaynağı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Tavuk Haşlama (Şifa Kaynağı) Tarifi

Tavuk Haşlama (Şifa Kaynağı)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri