Domates Soslu Karışık Kızartma ( Sosu Şa-ha-ne)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
Tarifin Hikayesi
  • 4-6 Kişilik
  • 40dk Hazırlık, 15dk Pişirme

Merhabalar,

Yaşasın! Güzeller güzeli yaz mevsimi geliyor... Yaz demek evlerden kızartma kokuları gelmesi demek... Patlıcan salatası, zeytinyağlılar, çoban salata, cacık demek... Kiraz, şeftali, karpuz, kavun, mangal kokuları demek. Öyleyse  yaz gelmeden şahane  bir kızartma sosu ile hazırlanmış "karışık kızartma "hazırlamaya ne dersiniz... Sos tarifini kaybetmeyin derim :)))) Domatesler olgunlaşıp güzelleşince yazın yapacağınız güzel  kızartmalarınıza kullanabilirsiniz... Ben sizlere göstermek için erken davrandım :))))hadi başlayalım...

Not: Bu uzun çok uzun bir tarif.... Okumak istemeyenler, tarifin yapılışı bölümünde yer alan "kızartma nasıl yapılır? "bölümünü atlayarak  "domates sosun yapılışı" bölümünü okuyup kendi kızartmaların da uygulayabilirler...

Merhabalar,

Yaşasın! Güzeller güzeli yaz mevsimi geliyor... Yaz demek evlerden kızartma kokuları gelmesi demek... Patlıcan salatası, zeytinyağlılar, çoban salata, cacık demek... Kiraz, şeftali, karpuz, kavun, mangal kokuları demek. Öyleyse  yaz gelmeden şahane  bir kızartma sosu ile hazırlanmış "karışık kızartma "hazırlamaya ne dersiniz... Sos tarifini kaybetmeyin derim :)))) Domatesler olgunlaşıp güzelleşince yazın yapacağınız güzel  kızartmalarınıza kullanabilirsiniz... Ben sizlere göstermek için erken davrandım :))))hadi başlayalım...

Not: Bu uzun çok uzun bir tarif.... Okumak istemeyenler, tarifin yapılışı bölümünde yer alan "kızartma nasıl yapılır? "bölümünü atlayarak  "domates sosun yapılışı" bölümünü okuyup kendi kızartmaların da uygulayabilirler...

Domates Soslu Karışık Kızartma ( Sosu Şa-ha-ne) Tarifi İçin Malzemeler

Domates sosu için:

  • 6 adet  büyükçe irice olgun, yumuşak domates
  • 8-9  diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay  kaşığı biber salçası (olmasa da olur)
  • 3  adet kesme şeker
  • 2 çay kaşığı tuz (tuz miktarı – 2 kaşık koyun sonra en  son aşamada  sos piştikten sonra tadına  bakarak ekleme yapın)
  • Yarım  çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 7-8 yemek kaşığı sıvı yağ

Arzuya göre:

  •  5 adet patlıcan
  • 5  adet kabak
  • 5  adet patates
  • 15  adet köy biberi
  • Kızartmak için sıvı yağ

(Hepsini kullanacağınız gibi bir tek sebzeyi  seçip kullanarak da kızartmanızı yapıp sosu kullanabilirsiniz hangilerini kullanacağınız size kalmış:))))))

Deneyen Fotoğrafları
45 Deneyen Fotoğrafı Tümünü Gör

Domates Soslu Karışık Kızartma ( Sosu Şa-ha-ne) Tarifi Nasıl Yapılır?

KIZARTMA NASIL YAPILIR?

  1. İlk önce kullanacağımız tüm sebzeleri hazırlayalım….
  2. Patlıcanları tam olarak soyun…. alacalı soymayın  tüm mor  kabuklarını soyun.(pişince insanın ağzına patlıcanın siyahlaşmış  sert kabukları gelmesin ) patlıcanları uzunlamasına. Patlıcanlar ince ise 2  ,kalın ise  4 ‘e dilimleyin    sonra da kestiğiniz patlıcanları 3-4  cm kalınlığın da parmak parmak doğrayın ve tuzlu su içerisinde bekletin.
  3. Kabakların dış kabuklarını  soyucu yardımı ile incecik soyun  halka  şeklin de doğrayabileceğiniz gibi patlıcan dilimlenmesin de anlattığım şekilde de     doğrayabilirsiniz…tercih sizin… Kabakları   da  tuzlu su içerisinde ya da hafif süt için de bekletirseniz iyi olur…
  4. Sivri biberler iriliğine göre bütün kullanılacağı gibi  parça parça da  doğranabilir. Ben köy biberi kullandığım için doğramadım….Biberleri de güzelce yıkayın ve mutfak havlusu ile güzelce kurulayın…..Biberleri bütün kullanacaksanız biberin bir kaç  yerini kahvaltı çatalı ile hafifçe  delin…. Neden? kızarırken biberler  patlamasın diye….çok uzun ince biber kullanacaksanız önce yıkayın sonra kurulayın sonra 2-3 parça şeklin de  doğrayın…
  5. Patatesleri de klasik patates kızartması şeklinde parmak parmak  doğrayıp tuzlu su içinde bekletin…
  6. Sebzeleri sıra ile kızartın…
  7. Kızartma sıralaması eğer aynı yağı kullanacaksanız  patates, kabak, patlıcan, biber olmalı….  neden bu şekil de kızartıyoruz biber kızarınca yağa çok koku verir sonra kızaranlara koku siner o nedenle :))))))
  8. Derin kızartma tavanızı ocağa alın içine bolca yağ ekleyin ve iyice  kızdırın…
  9. Patatesleri tuzlu sudan çıkartın bir bez  mutfak havlusu ile patatesleri  güzelce kurulayın ..patatesleri iyice kızmış sıcak yağa atın güzelce kızartın bir tabağa alın….
  10. Kabak dilimlerini  bir  mutfak havlusu  yardımı ile güzelce kurulayın ve onları da kızgın yağda önlü arkalı kızartın…
  11. Patlıcanları tuzlu su içinden her birini elinizle sıkarak alın ve iyice bezle güzelce  kurulayın ve devamında kızmış sıcak yağda patlıcanları önlü arkalı kızartın…
  12. Eğer biberleri aynı tavada kızartacaksanız şimdi yağın altını biraz kısın yağın ısısını biraz düşürün…neden ? biberler çok kızgın yağa atılıp kızartılırlar ise   yanmış kabuk gibi çok sert sert  olurlar. Daha orta karar bir ısıda yavaş yavaş  kızartılırlarsa kabuklaşma olmaz yumuşacık daha lezzetli olurlar. Resimlerden görebilirsiniz…
  13. Ya da benim gibi başka bir tavaya biraz yağ koyup ilk önce yağı orta ateşte kızdırıp biberleri içine attıktan sonra ateşi birazcık daha   kısarak biberleri ayrı bir tavada yakmadan kontrollü de  kızartabilirsiniz…( ateşi çok çok da kısmayın o zaman biberler tüm yağı çeker)
  14. En son biberleri de mutfak havlusu ile kurulayın  her bir biberin bir kaç yerini çatal ile delin ve çok kızgın olmayan  orta karar kızgınlıkta ki yağda önlü arkalı güzelce kızartın.
  15. Kızartma işlemi bitti…. Kızarmış sebzelerinizi servis tabağınıza istediğiniz şekil de dizin…
  16. Şimdi domates sosunu hazırlayalım…

DOMATES SOSUN YAPILIŞI :)))))

  1. İlk önce domatesleri yıkayın ve ortadan keserek rendeleyin.
  2. Sarımsakların 6 tanesini incecik  kıyın 2  tanesini de rendeleyin..1 tanesi tam kalsın….
  3. Tencerenizi alın  içine 7-8 yemek kaşığı  sıvı yağı ekleyin yağ  hafif ısınınca içine 1 adet ayırdığımız sarımsağı 4 e bölün ve tencereye  ekleyin ..(bu işlemler ve devamı  orta ateşte yapılacak) yağın için de sarımsağı kavurun kavruldu şimdi sarımsakları yanmadan  yağın içinden çatalla toplayın alın atın….
  4. Şimdi rendelenen domatesleri  yağa ekleyin …yağa eklenen domates pof pof kaynamaya pıt pıt atmaya  başlayınca içine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve yarım çay kaşığı biber salçasını ekleyin karıştırın domatesin içinde salçayı güzelce eritin hemen arkasından  rende  +doğranmış sarımsakları da ekleyin… karıştırın ..
  5. Şimdi tuzunu karabiberini ekleyin…karıştırın ….
  6. Şekeri de ekleyin ve yine karıştırın hepsi sosun içinde eridi domatese güzelce karıştı şimdi sosun bir tadına bakın. Eksik bir şeyi varsa ekleyin.( tuz, şeker vs.) sos size  şekerli geldi ise korkmayın sirke eklenince sosun lezzeti tam oturacak :)))))
  7. Bir 5 dakika kadar sos bu şekil de pıt pıt atarak  orta ateşte kaynasın…..
  8. Şimdi ateşin altını  kısın domates sosu kısık ateşte kaynatarak  dirilikleri  gidene kadar pişirin…  sos  tencerenin kapağı hafif aralık  olarak  pişirilecek buhar dışarı çıksın diye…..Arada sırada kapağı kaldırarak sosu karıştırın….
  9. Domatesler suyunu güzelce  çekti artık sos sulu değil kıvamını buldu  koyulaştı…
  10. Sosun inmesine altının kapatılmasına  1-2 dakika kala içine 2  yemek kaşığı üzüm sirkesi  eklenecek karıştırılacak  …tüm malzemeleri eklenen  sos 1-2 dakika kadar da orta  ateş de sirke ile kaynatılıp ocağın altı hemen kapatılacak…..Sos sirke eklendikten sonra   dakikalarca kaynamayacak….. sirke ile sos çok kaynarsa lezzeti bozulur…sirke sosa eklendikten sonra en fazla  1-2 dakika kaynayacak…( 2 dakikayı sakın geçmeyin) ben 1-1,5 dakika kadar  kaynattım… sos karıştırılıp bir kenara alınacak ilk sıcağı  10 dakika kadar çıkınca sosunuzun  bir tadına bakın eksik bir şeyi varsa siz tamamlayacaksınız burada iş size ve damak tadınıza kalıyor sosu son noktada damak tadınıza göre siz tadarak ayarlayacaksınız… sosunuz bu şekilde biraz beklesin  ılık hale gelsin… Her şey tamamsa ılık halde ki sosu ılık halde ki  kızartmaların üstüne kaşık kaşık dökeceksiniz…

Karışık kızartma püf noktaları

  • Sosunuz kıvamlı olmalı ne çok sulu ne de çok katı resimlerden görebilirsiniz…
  • Kızartma yaparken sebzeler iyice kızmış yağda kızartılmalı ki yağ çekmesin
  • (bence biber hariç ama bence ) Kızartma yapılan tüm  sebzeler mutlaka ama mutlaka suları alınarak , iyi kurulanarak  yağa öyle atılmalı ki yağ patlamasın, sıçramasın…
  • Bir çok kişi ilk sosu yapar iyice soğutur kızartmayı sonra yapar sosu soğumuş halde döker ben  kızartmayı sosu eş zamanlarda hazırlıyorum…. her ikisi de ılıkken birleştiriyorum …..   ılık halde ki kızarmış sebzelerin üstüne ılık halde ki sosu  kaşık kaşık döküyorum..kaşıkla sebzelerin aralarını nazikçe aralayarak sonun en altlara da  da girmesini sağlıyorum…bence sebzeler sosu bu şekilde  daha güzel çekiyor.. böyle daha bir uyum için de oluyorlar….tercih sizin….
  • Kızartmanın yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yaparsanız kişilere alternatif sunmuş olursunuz ….. kimisi soslu kızartmanın üstüne sarımsaklı yoğurt dökmeyi  öyle yemeyi tercih eder…
  • Hepiniz kızartma yapmayı biliyorsunuz onu anlatmaya gerek yoktu biliyorum ama bilmeyenler için ayrıntılı yazdım kusura bakmayın :))))) kızartmayı bilmem ama  sosu mutlaka bir kere de olsun deneyin derim… Sirkeyi mutlaka ama mutlaka sosa eklemelisiniz…denemelisiniz.. Sirke, sarımsak ve şeker  sosa asıl lezzeti veren unsurlar…
  • Ben hazırladığım  kızartmaları ( sos da eklendikten sonra) oda ısısına geldikten sonra 6-7 saat buzdolabında bekletip sunmayı daha çok seviyorum bu nedenle kızartmaları sabah yapıyorum akşam yemeğin de tüketiyoruz…hatta bir gün buzdolabında bekleyen  kızartma bence  çok çok  daha güzel oluyor aynı zeytinyağlı mantığın da olduğu gibi ..kızartma üstü kapatılarak 1 gün buzdolabında beklerse daha bir kendine geliyor :)))tercih sizin….

Sos annemin can dostu Nadire teyzenin sosudur hepimiz yapıyoruz ama en güzel Nadire teyze yapıyor :)))) bir de ona en yakın yapan  benim küçük kardeşim…. sosun malzemelerini ve yapılışını bildiğim halde en güzeli olsun diye  tekrar kardeşimden alıp sizinle öyle paylaştım…. ..onlara da buradan selam olsun…

Afiyetler olsun…

Domates Soslu Karışık Kızartma ( Sosu Şa-ha-ne) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Deneyebileceğiniz Diğer Kızartma Çeşitleri

  • Yağda kızartma yapmak istemiyorsanız fırında da daha az yağlı olacak şekilde yapabilirsiniz. Fırında karışık kızartma tarifine ulaşmak için yazının üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Kızartmalarınızı önceden yapıp konserveleyerek zor zamanlarınızda imdadınıza yetişebilecek kızartma konservesi yapabilirsiniz. Karışık kızartma konserve tarifi için yazının üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Domates sosu yerine yoğurtla yapabileceğiniz, farklı ama lezzetli olacak yoğurtlu kızartma tarifini sizler de denemelisiniz.

Karışık Kızartma Yanına Ne Gider?

  • Karışık kızartma yanına tavuk şiş ekleyebilirsiniz.
  • Karışık kızartma ile yoğurtlu soğuk mezeler de çok güzel gider. Linke tıklayarak nefis tarifler seçebilirsiniz.

Karışık Kızartma Kaç Kaloridir?

  • Orta porsiyon karışık kızartma, yaklaşık olarak 224 kaloriye denk gelmektedir.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Domates Soslu Karışık Kızartma ( Sosu Şa-ha-ne) 27.04.2015 14:23 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 15.12.2021 12:56 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yanına Ne Gider?
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yumuşacık Parmak Köftem (Aşırı Lezzetli) Tarifi

Yumuşacık Parmak Köftem (Aşırı Lezzetli)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Fırında Karışık Kızartma Tarifi

Fırında Karışık Kızartma Tarifi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Karışık Mücver (videolu) Tarifi

Karışık Mücver (videolu)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Soslu Kaşarlı Patlıcan Tarifi

Soslu Kaşarlı Patlıcan

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi

Soslu Karnabahar Kızartması

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Sebze Kızartma (Hafif Ve Leziz) Tarifi

Fırında Sebze Kızartma (Hafif Ve Leziz)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kışlık Şakşuka Sos Tarifi

Kışlık Şakşuka Sos

1-2 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yağda Kızartmadan Çıtır Patates Tarifi

Yağda Kızartmadan Çıtır Patates

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Beyaz Çikolatalı Fudge (3 Malzemeli) Tarifi

Beyaz Çikolatalı Fudge (3 Malzemeli)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yaban Mersinli Kek Tarifi

Yaban Mersinli Kek

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Fit Aşure Tarifi

Fit Aşure

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Gaziantep Mutfağından Pirpirim (Semizotu Aşı) Tarifi

Gaziantep Mutfağından Pirpirim (Semizotu Aşı)

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi

Haşhaşlı Mercimekli Börek

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Wasabi Nedir? Sosu Nasıl Yapılır?
Wasabi Nedir? Sosu Nasıl Yapılır?

Uzak Doğu’nun Popüler Acı Sosu: Wasabi Uzak Doğu mutfağının dikkat çekici yemekleri ve sosları vardır.…

Soya Sosu Nedir? Nasıl Yapılır?
Soya Sosu Nedir? Nasıl Yapılır?

Uzak Doğu Mutfağıyla Bütünleşen Esmer Soya Sosu Kökeni Asya mutfağına dayanan soya sosu günümüzde dünyanın…

Kızartma Yağı Neden Köpürür, Kaç Kere Kullanılır? Tarifi
Kızartma Yağı Neden Köpürür, Kaç Kere Kullanılır?

Kızartma Yağı: Kullanımı ve Geri Dönüşümü Yemek pişirmede en pratik ve kolay yöntemlerden biri olan…

Demi Glace Sos Nedir? Nasıl Yapılır?
Demi Glace Sos Nedir? Nasıl Yapılır?

Demi Glace: Fransız Mutfağından Kahverengi Sos Bugün sizi Fransız mutfağına götürüyoruz ve “demi glace sos…

Kokoreç Nedir? Faydaları Nelerdir? Neden Yapılır? Tarifi
Kokoreç Nedir? Faydaları Nelerdir? Neden Yapılır?

Gece Gurmelerinin Kekikli Durağı: Kokoreç Gece acıkmalarının verdiği o duygu ile insan bir kuzu bile…

Antioksidan Nedir? Faydaları Nelerdir? Tarifi
Antioksidan Nedir? Faydaları Nelerdir?

Antioksidan Besinlerin Faydaları Son yıllarda sağlıklı bir yaşam sürdürme ve hastalıkları önleme ile ilgili yapılan…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri Tarifi
Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri

Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Kahve çekirdeklerinin farklı büyüklüklerde öğütülmesi ve değişik tekniklerle hazırlanmasıyla birçok kahve…

Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur? Tarifi
Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur?

Derin Dondurucuda Besin Saklama: Neler Konur? Derin dondurucular, uzun süre saklanması gereken gıdaların muhafazası için…

Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir? Tarifi
Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir?

Zeytin Yaprağı Çayı Ne İşe Yarar? Zeytin yaprağı çayı, sağlık açısından birçok fayda sunan doğal…

Ferritin Düşüklüğü Nedir, Neden Olur? Tehlikeli Midir? Tarifi
Ferritin Düşüklüğü Nedir, Neden Olur? Tehlikeli Midir?

Ferritin Düşüklüğü Ferritin, vücuttaki demir depolarını ölçen önemli bir biyomarkerdir. Ferritin seviyelerindeki anormallikler, vücutta çeşitli…

Magnezyum Eksikliği Belirtileri, Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Magnezyum Eksikliği Belirtileri, Faydaları, Ne İşe Yarar?

Magnezyum Eksikliği Magnezyum insan sağlığı için önem taşıyan, özellikle kas ve sinir sistemi açısından değerli…

Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir? Tarifi
Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Erik Faydaları: Neye İyi Gelir? Erik; C vitamini, lif, potasyum ve antioksidan içeriği ile…

Keten Tohumu Maskesi Nasıl Yapılır? Cilde Faydaları
Keten Tohumu Maskesi Nasıl Yapılır? Cilde Faydaları

Keten Tohumu Maskesi & Cilde Faydaları Keten tohumu, genel vücut sağlığına etkilerinin yanı sıra cilde…

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Nar Suyu İçmenin Faydaları Nar suyu, sağlıklı bir yaşam için önemli birçok fayda sağlayan besleyici…

En İyi Baharat Takımı Modelleri Tarifi
En İyi Baharat Takımı Modelleri

Baharat Takımı Çeşitleri Raf ve tezgahları renklendiren, yemekleri lezzetlendiren baharatları en iyi şekilde saklamak için…

Tarifler Geri
Videolar Geri