Kefir Kaç Kalori? Sade – Meyveli Kefir Kalori ve Besin Değerleri

Kefir Kaç Kalori? Sade – Meyveli Kefir Kalori ve Besin Değerleri Tarifi

5000 Yıllık Mucize İçecek

Kefir Kalori ve Besin Değerleri

Binlerce yıllık tarihi ile kültürümüzün benzersiz parçalarından biri olan kefir içeceği, içerdiği vitamin ve mineraller ile sağlığınıza sağlık katar. Orta Asya’daki göçebe dönemlerimizden kalma bu tarif, eşsiz besleyici içeriğinin yanında lezzeti ile birçok kişinin favorisi olmayı başarır. Diğer tüm süt ürünleri gibi probiyotik yapıya sahip olan kefir, genç veya yaşlı her yaş grubunda tüketilmesi önerilen içeceklerin başında gelir.

5000 yıllık köklü tarihi ile dikkat çeken kefir içeceği, Avrupa ile tanışmasını Attila’nın fetihlerine borçludur. O dönem savaşlar sırasında, Türk ordularının hastalıklara karşı büyük dirence sahip olması, Avrupalı bilim insanlarının dikkatini çeker. Bölgede bulunan yazılı kaynaklarda “mucize içecek” olarak geçen kefir, birçok büyüğümüzün de anlattığı gibi şifa dağıtır.

Kefir kaç kalori, besin değerleri nelerdir? Sorularınızı bu yazıda tek tek cevapladık! Mucizevi içeceği birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

kefir kalori

Kefir Kaç Kalori?

Tıpkı diğer süt ürünleri gibi kendi içerisinde tam yağlı ve yağsız olmak üzere ikiye ayrılan kefir, bu özelliğine göre farklı kalori hesabına sahiptir. Kilo problemi yaşıyorsanız veya diyette iseniz yağsız kefir tercih etmeniz önerilse de kefirin genel olarak düşük kalorili yapısından ötürü, tam yağlı tüketmeniz de sorun teşkil etmez.

Kefir kalori hesabını yaptığımız ve sade kefir kaç kalori sorusunun cevabını verdiğimiz liste şu şekildedir:

1.1) Tam Yağlı Kefir Kaç Kalori?

Geleneksel biçimde yapılmış olan kefir, %3 civarında yağ oranına sahiptir. Yağlı süt ürünlerini tüketmekten keyif alan biriyseniz, kefir ile lezzetli deneyim yaşarken, bir taraftan vücudunuza birçok vitamin ve mineral eklersiniz.

Bir bardak kefir kaç kalori sorusunun yanıtı şu şekildedir:

  • 1 su bardağı tam yağlı kefir (200 ml): 105 kcal

1.2) Yağsız Kefir Kaç Kalori?

Yağlı ürünler tüketmekten kaçınan ve kefirin sağlıklı içeriğinden faydalanmak isteyen biriyseniz, birçok markette veya şarküteride bulabileceğiniz yağsız kefir içeceği, ağzınızı tatlandırmayı başarır. Özellikle içeriğindeki sindirimi kolaylaştıran yapısı itibariyle, mide problemleri yaşıyorsanız, kefir vücudunuza ilaç gibi gelmeyi başaran yegâne içecek olur. Kefir tüketirken diyetinizin aksamasını istemiyorsanız, yağsız çeşidini tercih etmeniz daha isabetli olacaktır.

Light kefir kaç kalori sorusunun cevabı ise şu şekildedir:

  • 1 su bardağı yağsız kefir (200 ml): 76 kcal

Tarif için: Evde Kefir Yapımı

Tarif: Evde Kefir Yapımı

Meyveli Kefir Kaç Kalori?

Son yıllarda geleneksel türünün yanında, meyveli çeşitleri ile de dikkat çeken kefir içeceği, lezzetine lezzet katmayı başarır. Meyveli kefirler lezzet açısından eşsiz olsa da, kalori tablosunda masumiyetlerini bir miktar yitirir. İçerisinde yer alan tatlandırıcı maddeler nedeniyle sade türüne göre yüksek miktarda kalori içeren meyveli kefir, buna rağmen sağlıklı besin değerlerinden bir şey kaybetmez.

Bu yüzden kilo sorunu yaşıyorsanız veya diyetinizi devam ettirirken sorun ile karşılaşmak istemiyorsanız, meyveli kefir içeceği sizin için sağlıklı bir tatlandırıcı olmayı başaracaktır. Tam yağlı, yarım yağlı ve yağsız olmak üzere 3 farklı türü bulunan meyveli kefirlerin, kalori tabloları şu şekildedir:

  • 1 Su Bardağı Tam Yağlı Meyveli Kefir (200 ml): 198 kcal
  • 1 Su Bardağı Yarım Yağlı Meyveli Kefir (200 ml): 172 kcal
  • 1 Su Bardağı Yağsız Meyveli Kefir (200 ml): 152 kcal

1 bardak kefir kaç kalori

Kefir Besin Değerleri

Diyetteyseniz, düşük kalorili yapısı ile size lezzet katan kefir içeceğinin, besin değerleri açısından sağlıklı olduğunu unutmamanızda fayda vardır. Diğer süt ürünleri gibi yoğun miktarda kalsiyum ve fosfor barındıran kefir, kemik ve zekâ gelişimine doğrudan fayda sağlar.

Ayrıca probiyotik yapısı sayesinde sindiriminizi yüksek oranda rahatlatan bu içeceği, diyette olup olmamanıza bakılmaksızın sık şekilde tüketmeniz önerilir. Ayrıca sırasıyla A, D, E, B1, B12, K ve PP vitaminleri içeren bu içecek, özellikler çocukların gelişimi sırasında büyük destek sağlar.

Tam yağlı bir su bardağı kefir için besin değeri listesi şu şekildedir:

1 Su Bardağı (200 ml’lik)

  • Karbonhidrat (g) 6.4
  • Protein (g) 5.4
  • Yağ (g) 6.4
  • Kolesterol (mg) 26
  • Sodyum (mg) 100
  • Potasyum (mg) 300
  • Kalsiyum (mg) 240
  • Vitamin A (iu) 106
  • Vitamin C (mg) 2
  • Demir 0.18
meyveli kefir kaç kalori

Kefir Zayıflatır Mı?

  • Kefir sahip olduğu probiyotik yapıdan ötürü, uzmanlar tarafından kilo vermek isteyenlere sıkça önerilir. Günde bir bardak kefir tüketiminin, sindirime ve boşaltıma büyük katkısı olduğu bilinir.
  • Düşük kalorili yapısının yanında sağlıklı besin değerlerine sahip olan kefir, kilo vermek isteyenler için adeta eşsiz bir içecek haline gelir.
  • Bu sebeplerden dolayı süt ürünlerine karşı herhangi bir alerjik durumunuz yoksa kefir tüketmeniz şiddetle tavsiye edilir.
  • Ancak aktif olarak devam eden bir diyetiniz varsa, uzman görüşü alıp sonrasında tüketmeniz daha doğru olacaktır.
çilekli kefir kaç kalori

Kefirin Sağlığa En Önemli 10 Katkısı – Mutlaka Bilmelisiniz!

Birbirinden farklı birçok vitamin ve mineral içeren kefirin yararları anlatmakla bitmez. Özellikle çocuk ve genç yaşta kişiler tarafından tüketilmesi ile gelişime büyük fayda sağlayan kefir, kilo vermek isteyen kişilere de sindirimi ve boşaltımı desteklediği için katkı sunar.

Özetle yaşınız veya tüketim amacınız ne olursa olsun, kefiri içtiğiniz andan itibaren, vücudunuza birçok farklı alanda sizi destekleyen askerler almış olursunuz.

Saymakla bitmeyen kefirin faydalarından en önemli 10 tanesi şunlardır:

  • Kefir, içeriğindeki probiyotik bakteriler sayesinde bağışıklığınızı büyük oranda güçlendirir.
  • İçeriğinde yer alan magnezyum ve kalsiyum ile kemik ve diş yapınıza sağlamlık katar.
  • Bağırsak florasını düzenlediği için o bölgede iltihap ve kanser gibi istenmeyen durumlara karşı koruma sağlar.
  • Hücre yenilenmesine ve iyileşmesine fayda sağladığı için kansere karşı bünyeyi güçlendirir.
  • Sağlıklı besin değerleri ve düşük kalorisi sebebiyle kilo vermeye yardımcı olur.
  • İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde destek sağlar.
  • Magnezyum içermesinden ötürü strese karşı iyi gelir.
  • Vücudu rahatlatan besin değerleri nedeniyle uykuya iyi gelir ve vücudun kısa sürelerde dinlenmesini sağlar.
  • Ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına birebir gelir.
  • Besin değerleri sebebiyle vücudu toksinlerden arındırır.

Detaylı bilgi için: Kefir Nedir? Faydaları Nelerdir? Hayrete Düşeceğiniz 11 Şifalı Özelliği

Tarif için: Evde Kefir Hazırlanışı

Tarif: Evde Kefir Hazırlanışı

Ev Yapımı Probiyotik Kaynağı 5 Kefir Tarifi

Geleneksel içeceklerimizden birisi olan kefir, gün geçtikçe farklı tariflerle karşınıza çıkar. Kefirin, her türlü damak tadına uyum sağlayabilecek şekilde, birçok farklı türü bulunur. Ayrıca kişinin sadece damak tadına göre değil, tüketim amacına göre de değişiklik gösterebilen bu tarifler, örneğin diyette olan kişilere yağsız süt kullanımı önerirken, günlük tüketim için tarif arayan kişilere tam yağlı süt kullanımı önerir. Birbirinden benzersiz 5 farklı kefir yapımı şu şekildedir:

1) Mutfağınıza Sağlık ve Lezzet Katın: Evde Kefir Yapılışı

Birbirinden farklı birçok tarifi bulunan kefir içeceğinin, belki de en sık tercih edilen türü sade halidir. En basit şekli ile mayalandırılarak üretilen kefir, bu tarifle kısa sürede tüketime hazır olur. Evde Kefir Yapılışı

Tarif: Evde Kefir Yapılışı

2) En Hızlı ve Sade Haliyle: Evde Pratik Kefir Yapımı

Kefir mayası ve süt malzemeleri ile kısa sürede kefir üretebilmenizi sağlayan bu tarif, belki de ben pratik tariflerden biri olarak bilinir. Bu tarif ile kısa sürede kefir üretebilmenizin yanı sıra, lezzetin kullandığınız sütün türüne göre değişiklik göstereceğini unutmamanızda fayda vardır. Evde Doğal Kefir Yapımı

Tarif: Evde Doğal Kefir Yapımı

3) 5000 Yıllık Geleneksel Lezzet: Probiyotik Kefir Mayalama

Gün içerisinde ne kadar tüketmeniz gerektiğinden tutun, mayalarken kefiri ne ile temas ettirmemeniz gerektiğine kadar her şeyin en ince detayına kadar açıklandığı bu tarif, Türk kültürünün vazgeçilmez içeceklerinden birisi olan kefiri 5000 yıllık lezzetini evlerinize getirir. Kefir Mayalama (Probiyotik)

Tarif: Kefir Mayalama (Probiyotik)

4) Ufak Detaylar Başarılı Sunumlar: Evde Püf Noktalarıyla Kefir Yapımı

Kefirin lezzetinde, mayasının yarattığı farkı detaylı bir şekilde açıklayan tarif, her yönü ile benzersiz lezzete sahip bu içeceğin yapımındaki tüm püf noktaları aydınlatır. Ayrıca sunumunda kullanılan ufak detaylar ile yaratılan fark ise mutfaklarınıza lezzetin yanında şıklık da katabileceğinizi kanıtlar. Evde Kefir Yapımı (Püf Noktalarıyla)

Tarif: Evde Kefir Yapımı (Püf Noktalarıyla)

5) Çocuklarınız İçin En Yararlı İçecek: Herkesin Tüketebileceği Şekilde Evde Kefir Yapma Tarifi

Günümüzde sağlıksız gıda ürünlerinin yaygınlaşması ile çocuklarınıza besleyici ürünler bulmakta zorlanıyorsanız, bu tarif tam size göre! Evde kefir yapımını tüm detayları ile aktaran bu tarif, çocuğunuzun gelişiminde büyük katkı sağlayacak kefir içeceğini evinize getirir. Evde Kefir Yapımı

Tarif: Evde Kefir Yapımı

Kefir ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ayran Kaç Kalori?

Yoğurt Kaç Kalori?

Kefir Mayası Nasıl Yapılır, Saklanır, Çoğaltılır?

Kefir Ne Zaman İçilir? Eğer Ara Öğünlerde Düzenli Kefir İçerseniz…

Süt Kaç Kalori? Diyette Nasıl Tüketilmeli? Besin Değerleri, Diyeti

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Web sayfamızda kaç kalori sorunuza yanıt verebilecek, gıdaların kalori ve besin değerlerini kapsayan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride kalori miktarını merak ettiğiniz her türlü yiyecek, içecek, yemek, tatlı & tuzlu atıştırmalık için adet, gram ve porsiyonluk detaylı bilgiler yer almaktadır. Okurlarımızın faydalanabileceği kalori ve besin değerleri, kilo kontrolü sürecinde olanlar için ilgili ürünün zayıflama ya da kilo alma sürecindeki etkileri ve diyet menülerine uygun fit tarifler tek yazıda özel olarak bir araya getirilmiştir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Kalori miktarı ve besin değerleri hakkında araştırma yaparken en doğru, kesin bilgiler ve sağlığınız için beslenme uzmanına danışmanızı önemle tavsiye ederiz.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kefir Tarifi

Kefir

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Meyveli Kefir Yapımı Tarifi

Meyveli Kefir Yapımı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kefir Mayalama Tarifi

Kefir Mayalama

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tropik Kefir Tarifi

Tropik Kefir

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kefir Yapımı Tarifi

Kefir Yapımı

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Altın Kefir Tarifi

Altın Kefir

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Şifa Deposu Kefir Tarifi

Şifa Deposu Kefir

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kefir Nasıl Mayalanır? Tarifi

Kefir Nasıl Mayalanır?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yulaflı Kahvaltılık Kefir Tarifi

Yulaflı Kahvaltılık Kefir

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri