Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlığa Ne İyi Gelir? Tarifi

Kabızlık ve Şişkinlik Giderici Doğal Bilgiler

Bağırsak hareketlerinin yetersizliği sonucu oluşan kabızlık, sıkıntı verici bir durumdur. Yaşam kalitesinin bozulmasına neden olan kabızlık dışkılama sıklığının azalması ve bu sırada zorluk yaşanması olarak tanımlanır.

Özellikle yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan kabızlık düşük posalı ve yağsız beslenenlerde çok daha sık görülür. Yüksek oranda şeker tüketilmesi, dışkılama ihtiyacının ertelenmesi, bağırsaklarda herhangi bir hastalık, tümör ya da kanser olması, uzun süreli seyahatler, bazı ilaçların yan etkileri, gebelik gibi durumlar kabızlığın nedenleri arasında yer alır. Kabızlığa neden olan bulguların iyi değerlendirilmesi tedavi için önem taşır. Beslenme programı ile düzelmeyen kabızlık sorununun tedavisi için mutlaka doktora danışılmalıdır. Kişiler kendi kendine laksatif ya da posa içerikli ilaçlar satın almamalıdır.

Kabızlığın ve şişkinliğin giderilmesi için günlük fiziksel aktivite arttırılmalıdır. Özellikle sıvı tüketimine önem verilmeli ve oda sıcaklığında su tüketilmelidir. Üzüm, kayısı, mürdüm eriği gibi meyvelerin tüketimine ağırlık verilmelidir. Sabah kalkıldığında tüketilen 2-3 adet kuru kayısı ile birlikte 1 bardak ılık su kabızlığa ve şişkinliğe iyi gelir. Öğünlerin düzeni de kabızlığın giderilmesinde önemli rol oynar. Azar azar sık sık beslenilmeli ve bağırsakları yoran tek öğünde fazla miktarda besin tüketimine son verilmelidir. Bağırsakları yumuşatıcı etkiye sahip olan sıcak su ve bal karışımı her sabah tüketilebilir.

Ayrıca kahvaltılarda zeytinyağı tüketimi bağırsak hareketlerini hızlandırır. Frenk üzümü yaprağı, sinameki ve fesleğen tohumu ile hazırlanan çayların kahvaltıda tüketimi arttırılabilir. Domates suyu, kuru erik ve kuru kayısı ile hazırlanan kompostolar öğünlerde tüketilebilir. Maydanoz ve salatalık kabuğu kaynatılarak gün boyu içilebilir. Aç karnına tüketilen keten tohumu müshil kadar güçlü bir etkiye sahiptir. Belirli oranlarda keten tohumunun aç karnına sabahları tüketilmesi kabızlığı önler. Arıca keçiboynuzu sıcak suda kaynatılarak tüketildiğinde kabızlığın önlenmesinde önemli bir rol oynar.

Kabızlığa Ne İyi Gelir Bitkisel Çözümler

Kabızlığa ne iyi gelir Ahmet Maranki tarafından da ele alınan bir konudur. Maranki kabızlık için incir kürü önermektedir. İncir kürü aynı zamanda sürekli kabızlığa ne iyi gelir ve basur ve kabızlığa ne iyi gelir sorularının da cevabıdır. Bir kabın içine konulan 2-3 adet kuru incirin üzerine 1 bardak su eklenir ve akşamdan sabaha kadar bekletilir. Sabah kalkar kalkmaz önce incirler yenir ve daha sonrada suyu içilir.

Büyük bir sıkıntı veren kabızlığa ne iyi gelir bitkisel olarak hazırlanan bazı karışımlar iyi gelebilir. Sabahları aç karnına tüketilen portakal kabızlığı önleyici etki gösterir.

Gaz ve kabızlığa ne iyi gelir? Keten tohumu, Frenk kimyonu, rezene ve anason eşit miktarlarda bir kaba alınır ve havanda hafifçe dövülür. Bir pişirme kabına alınan ezilmiş tohumların üzerine 1 bardak kaynar su eklenir. 5-10 dakika demlenmeye bırakılan karışım daha sonra süzülür ve özellikle aç karnına içilir.

Peki, ameliyat sonrası kabızlığa ne iyi gelir? Bol lifli sebze ve meyve tüketimi ameliyat sonrası kabızlığa iyi gelir.

Ayrıca sabahları aç karnına zeytinyağı içilebilir.

Çocuklarda Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Çocuklarda kabızlık sık sık görülen bir durumdur. Çocuklarda görülen aşırı kabızlığa ne iyi gelir? Çocuğunuzdaki kabızlığı önlemek için kuru erik, kuru kayısı ve kuru inciri küçük küçük doğradıktan sonra 1 bardak kaynar suya atın, su ılıdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek ara öğünlerde çocuğunuza içirebilirsiniz. Armut, taze incir, kayısı ve zeytinyağını blenderdan geçirerek bir karışım hazırlayabilirsiniz. Yüksek posalı bu karışım çocuğunuzun kabızlık problemi tedavisini destekler.

Çocuklarda kabızlık sorunu ile ilgili annelerin en çok sorduğu sorulardan biri de süt kabızlığa iyi gelir mi sorusudur. Süt içeriğinde yer alan laktoz nedeniyle kabızlığı tetikler. Kabız olan çocuğa süt verilmesi bağırsak problemlerinin daha da fazlalaşmasına neden olur.

Hamilelerde Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Gebelik döneminde görülen en yaygın rahatsızlıklardan biri kabızlıktır. Gebelikte karın ağrısı ve kabızlığa ne iyi gelir? İncir, üzüm, erik, kayısı ve elma gibi meyveler, brokoli, kuşkonmaz, havuç, lahana, marul, yeşil yapraklı sebzeler, pırasa gibi sebzeler hamilelik döneminde kabızlığa iyi gelir.

Lohusalıkta kabızlığa ne iyi gelir? Sinameki çayı, kefir, yoğurt, ayran, zeytinyağı, ceviz, kepekli ürünler, yulaf gibi yüksek posa içerikli besinler lohusa dönemindeki kabızlığa iyi gelir.

Peki, emzirirken kabızlığa ne iyi gelir? Kuru incir, kuru erik ve kuru kayısı kullanılarak hazırlanan komposto emziren annelerin kabızlık problemi için birebirdir.

Bebeklerde Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Bebeklerde kabızlık özellikle ek gıdaya geçildiği dönemlerde daha sık olur. Bu dönemde bebeklere verilecek ek besinlerin doktor ya da diyetisyene danışılmadan verilmemesi gerekir. Kabızlık gibi bir durumla karşı karşıya kalındığında mutlaka doktora danışılmalı ve kabızlığın nedeni tam olarak anlaşıldıktan sonra ek besinlere devam edilmelidir.

Ancak genel olarak bebeğin sıvı tüketiminin arttırılması önemlidir. Kuru erik, kuru kayısı, kuru incir suda kaynatılarak suyu bebeğinize verilebilir. Sebze çorbası yapılabilir ve çorbanın içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı eklenmesi kabızlığı önleyebilir.

Peki, yeni doğan bebeklerde kabızlığa ne iyi gelir? Böyle bir durumda kesinlikle anne sütüne devam edilmelidir. Doktora danışılarak ek bir mama verilmesine karar verilmelidir.

Ramazanda Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Ramazan ayında karşılaşılan en büyük problemlerden biri de kabızlıktır. Ramazan ayında oluşan şişkinlik ve kabızlığa ne iyi gelir? Özellikle sahur öğününün atlanmaması kabızlığı önleyici en önemli etmendir.

Ayrıca iftarda ağır yemekler tüketilmemesi, aniden mide ve bağırsaklara yüklenilmemesi de önemlidir. İftarı ılık su ile açmak ve yanında bir iki tane kuru kayısı ve zeytinyağı tüketmek kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Su ve kayısı tüketildikten sonra bir süre beklenmeli ve daha sonra çorba ile yemeğe devam edilmelidir. Çorbadan sonra tekrar beklenmeli ve ana yemekler ile yemeğe devam edilmelidir. Bu şekilde yemeklerin azar azar tüketilmesi kabızlığı önler.

Kabızlık Gideren Etkili Tarifler

1) Dümdüz Bir Karın İçin: Kabızlık Gideren ve Göbek Eriten Kür

Yağsız yoğurt, maden suyu, limon ve kuru nane hazırlanarak elde edilen karılımı sabahları aç karnına ve akşamları yatmadan 2 saat önce birer bardak tüketebilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınızda hem kabızlık sorununuzdan kurtulabilir hem de dümdüz bir karına sahip olabilirsiniz. Kabızlık Giderici ve Göbek Eritici Kür

Tarif: Kabızlık Giderici ve Göbek Eritici Kür

2) Zencefil, Yeşil Çay ve Tarçının Dayanılmaz Hafifliği: Yağ Yakıcı ve Kabızlık Giderici İçecek

Zencefil, yeşil çay, tarçın, karabiber, yeşil elma, limon ve maden suyu kullanılarak hazırlanan karışım yüksek vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra yağ yakıcı özelliği ile de ön plandadır. Yağ Yakıcı ve Kabızlık Giderici İçecek

Tarif: Yağ Yakıcı ve Kabızlık Giderici İçecek

3) Yoğurt ve Maden Suyunun İnanılmaz Etkisi: Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Yoğurt Kürü

Maden suyu, yoğurt, limon ve kuru nane kullanılarak hazırlanan karışım ile birlikte gün boyu 2 litre su tüketimi, kabızlığı ortadan kaldırır. Ayrıca göbek eritici etkisiyle de birkaç haftalık kullanımın sonunda göbek bölgenizdeki inanılmaz değişimi fark edersiniz.  Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Kür

Tarif: Göbek Eriten ve Kabızlık Gideren Kür

4) Göbek ve Basene Elveda: Göbek-Basen Eriten ve Kabızlık Gideren İçecek

Yoğurt, taze nane, maden suyu ve limon kullanılarak hazırlanan karışımı sabah aç karnına ve gece yatmadan önce birer bardak tüketebilirsiniz. Birkaç hafta düzenli olarak tüketilen karışım sporla ve su ile desteklendiğinde inanılmaz bir değişime imzasını atar. Göbek Basen Eriten ve Kabızlık Gideren İçecek

Tarif: Göbek Basen Eriten ve Kabızlık Gideren İçecek

5) Bal kabağı Mucizesi: Bebekler İçin Kabızlık Giderici +6 Ay

6 ay üzerindeki bebekler için kullanılan bal kabağı, kuru kayısı ve yoğurt kürü, bebeğinizin kabızlık sorununu ortadan kaldırır.  Kabızlık İçin Karışım (+6 ay)

Tarif: Kabızlık İçin Karışım (+6 ay)

6) Hurma ve Kayısı ile Gülümseyen Bebekler: Bebekler İçin Kabızlık Giderici ve Besleyici Karışım

Hurma, kayısı, kuru üzüm kullanılarak hazırlanan karışımı bebeğinizin mamasına ya da yoğurduna ekleyebilirsiniz. Kısa süre içinde kabızlık probleminin giderilmesini sağlayan karşım lezzeti ile de bebeğinizin hoşuna gidecektir. Bebekler İçin Kabızlık Giderici ve Besleyici Karışım

Tarif: Bebekler İçin Kabızlık Giderici ve Besleyici Karışım

7) Chia ve Keten Tohumunun İncir ve Kuru Kayısı ile Buluşması: Kabızlık İçin Marmelat

Kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, keten tohumu, chia tohumu ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanan marmelat, sabah kahvaltılarında sadece birkaç gün bile kullanılsa, kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Kabızlık İçin Marmelat

Tarif: Kabızlık İçin Marmelat

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kabızlık Giderici Tarifi

Kabızlık Giderici

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kabızlık Çözen Smoothie Tarifi

Kabızlık Çözen Smoothie

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kabızlık İçin Marmelat Tarifi

Kabızlık İçin Marmelat

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kabızlık Çözen Çay Tarifi

Kabızlık Çözen Çay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kabızlık İçin Meyve Püresi Tarifi

Kabızlık İçin Meyve Püresi

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Bebeklere Kabızlık İçin Püre Tarifi

Bebeklere Kabızlık İçin Püre

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri