Türkiye’deki Sebze Çeşitleri Listesi ve Faydalı Özellikleri

Türkiye’deki Sebze Çeşitleri Listesi ve Faydalı Özellikleri Tarifi

Ülkemizde En Çok Tüketilen Sebze Çeşitleri

Doğanın mucize besinlerinden bir grubu temsil eden sebzeler, çiğ ve pişmiş halde tüketilebilen özelliğe sahiptir. Bazı sebzeler çiğ halde lezzetini verirken bazılarının pişmiş olması gerekmektedir. Sebzeler, toprakta yetişen faydalarıyla hastalıkları vücudunuzdan uzaklaştıran özel niteliklere sahiptir. Sayısız vitamin ve mineral barındırdığı için insan sağlığında önemli bir role sahiptir.

Ek gıdaya geçiş döneminden itibaren sofralara konuk olan sebze çeşitleri, ileri yaşlarda da birçok hastalığı önlemek adına tüketilmektedir. Sebzelerle hazırlanan çorba, yemek, salata ve meze gibi birçok leziz tarif sayesinde bağışıklık güçlenmektedir. Özellikle de kırmızı, mor ve yeşil sebze çeşitleri sayesinde vücudun toksin maddelerden arınması kolaylaşır. Sayısız sebze çeşitleri ile mutfağınızı renklendirebilir, yaz kış demeden bolca sebze tüketebilirsiniz.

Çekirdekten yetişen besinler meyve olarak adlandırılmaktadır. Ancak ülkemizde genellikle bazı meyve türleri sebze adıyla tanınmaktadır. Genel bir algıya göre tatlı olanlar meyve; tatlı olmayanlar sebze olarak bilinir. Yapılan bilimsel çalışmalara göre bu algının tam tersine sonuçlar elde edilmiştir. Çekirdekten yetişenler ve çekirdekli olan ürünler meyvedir. Köklü ve yapraklı büyüyenler ise sebze olarak tanımlanır. Sizlere bu satırlarda sebze çeşitleri nelerdir sorusuna yanıt vereceğiz.

Her öğünde sebzelere yer vermek, sağlığı korumak adına atılan adımlardan biridir. Çocuk ve yetişkin beslenmesinde ciddi önemi olan sebzeleri bu yazımız sayesinde detaylıca tanımaya ne dersiniz? Hastalıklardan uzak, sağlıklı bir bedende yaşamak için mutfağınızda sebzelere yer verebilirsiniz. İşte ülkemizde en çok sevilen ve tüketilen faydalı sebze çeşitleri isimleri ve en önemli özellikleri bu satırlarda. Mutfağınızı renklendirmek isterseniz; sebze çeşitleri resimli açıklamalarıyla karşınızda!

sebze çeşitleri

Türkiye’deki Sebze Çeşitleri Listesi ve Faydalı Özellikleri

Bakla

Akdeniz ve Ege mutfağının en sevilen sebzelerinden biri olan bakla, bahar ayı geldiğinde reyonlarda kendini gösterir. Folik asit bakımından zengin içeriği olan bakla ile salata ve çorbalar hazırlanır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi özelliği ile bahar döneminde ayıklanıp buzluk için saklanabilir.

Protein bakımından zengin olan bakla, et tüketmeyenler için iyi bir seçenektir. Et değişimi yaparak bakla tüketilebilir. İdrar yollarının temizlenmesine, bağırsakların rahatlamasına, cildin yenilenmesine ve daha dinç hissetmeye yardımcıdır.

Tarif için: Taze Bakla Yemeği Tarifi (Videolu)

Taze Bakla Yemeği Tarifi (Videolu)

Bamya

Lifli bir sebze olan bamya, diyet programlarında bolca yer almaktadır. Zayıflamaya yardım eden bu sebze sayesinde hem doyarak hem de kilo vererek diyet yapılabilir. Yemeklerde pek çok şekilde kullanılan bamyanın sindirim sistemini koruma özelliği de mevcuttur.

K vitamini açısından dolgun olan bamya sayesinde iskelet sistemi korunur. Kemiklerin güçlenmesi, korunması ve hasara karşı dirençli olması için bamya tüketilebilir. Antioksidan bir sebze olduğundan; cilt ve saç sağlığı da korunur.

Tarif için: Etsiz Bamya Yemeği (Videolu)

Etsiz Bamya Yemeği (Videolu)

Börülce

Ege mutfağının en sevilen sebzelerinden biri olan börülce, diyet liflerine sahiptir. Kan şekerini dengeleme ve bağırsakları rahatlatma etkisi vardır. Görme yetisinin güçlenmesi, cinsel sağlığın desteklenmesi börülce sayesinde gerçekleşir.

A, B, C ve K vitaminlerini içeren börülce folik asit bakımından da çok zengindir. Gebelik öncesinde tüketimi, sağlıklı bir gebeliğin zeminini hazırlar. Ayrıca saç ve cilt sağlığının korunması için de tüketilmektedir.

Tarif için: Börülce Salatası (Videolu)

Börülce Salatası (Videolu)

Bezelye

A, B, E ve K vitaminlerini barındıran bezelye sayesinde bağışıklık sistemi her mevsim korunabilir. Yaz ve kış döneminde tüketilmesi yaygın olan bezelye sayesinde en lezzetli yemekler hazırlanarak öğünler renklendirilir.

Vücudun ihtiyaç duyduğu karoten, nişasta, antioksidan mineraller ve vitaminler bezelyeden alınmakta. Salata, yemek, çorba ve pilavlarda kullanılması yaygındır. Kan değeri düşük olanlara demir ve vitamin desteği olmaktadır.

Tarif için: Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği (Videolu)

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği (Videolu)

Brokoli

Yapısındaki antioksidan maddeler ve C vitamini sayesinde hastalıklardan uzak durmaya yardım eden brokoli, sonbahar ve kış döneminin en lezzetli sebzeleri arasında yerini alır. İdrar yolu hastalıklarını kısa sürede iyileştiren, görme yetisini güçlendiren özelliği ile tanınır.

Brokolinin besin değerinin düşmemesi için buharda haşlama yöntemi ile tüketilmesi önerilir. Şayet suda haşlama yapılacaksa suyun da değerlendirilmesi gerekir. Her yaş için bağışıklık sistemini koruma özelliği ile öne çıkar.

Tarif için: Brokoli Salatası Nasıl Yapılır (Videolu)

Brokoli Salatası Nasıl Yapılır (Videolu)

Enginar

Enginar, düşük kalorili bol besleyici bir sebzedir. Antioksidan maddeler bakımından dolgun olan bu sebzede A, B, C, D, E ve K vitamini bulunur. Enginar tüketimi sayesinde kanser türlerine karşı vücut korumaya alınır.

Sindirim sistemini korumak ve böbreklerin temizlenmesini kolaylaştırmak için enginar çeşitli şekillerde tüketilebilir. Mide problemleri için de enginarın tüketilmesi yaygındır. Enginarı taze ya da konserve şeklinde alıp her mevsim tüketebilirsiniz.

Tarif için: Zeytinyağlı Enginar Tarifi (Videolu)

Zeytinyağlı Enginar Tarifi (Videolu)

Frenk Maydanozu

Emzirme döneminde kadınların bolca kullanıldığı Frenk maydanozu, çok faydalı bir sebzedir. Bu maydanoz lapa haline geldiğinde göğüs uçlarında oluşan yaralar kısa sürede iyileşmektedir. Kış günlerinin iyileştirici sebzesidir.

Soğuk algınlığı yaşayan kişilerin Frenk maydanozunu taze tüketip ya da çay halinde hazırlaması önerilir. Solunum yollarının rahatlaması için kullanılan etkili bir sebzedir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

İlginizi çekebilir: Frenk Maydanozu Nedir? Faydaları, Nerede Yetişir?

frenk maydanozu

Ispanak

Demir eksikliğini gidermek için tüketilmesi önerilen ıspanak, yapraklarındaki vitaminler sayesinde kansızlık durumunda tüketilir. Çorba, salata, yemek ve börek gibi lezzetli tariflere konuk olarak sofraları lezzetlendirir. Ispanakta bolca antioksidan madde vardır.

Vücudun ihtiyaç duyduğu fosfor ve iyot gibi mineraller, iyi yıkanmış ıspanaktan alınmaktadır. Bir kış sebzesi olan ıspanağı temizleyip dondurucu için hazırlayabilirsiniz. Soğuk algınlığında sebze çorbası içinde tüketilmesi hastalığın iyileşmesine yardım etmektedir.

Tarif için: Ispanak Yemeği Tarifi (Videolu)

Ispanak Yemeği Tarifi (Videolu)

Kabak

Birçok türü olan kabak, ülkemizde en çok yeşil kabakla bilinir. Düşük kalorili ve besleyici bir sebze olduğundan ötürü zayıflamak isteyenler bolca kabak tüketir. Yemeklerde ve çorbalarda yer aldığında şifalı tarifler hazırlanır.

Kabakta diyet lifi yüksek oranda bulunur. Özellikle de bağırsak hastalığı yaşayanların ve bağırsak tembelliği çekenlerin kabak tüketmesi önerilir. Kabak sayesinde vücudun rahatlaması, ödemlerin atılması sağlanır.

Tarif için: Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı (Videolu)

Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı (Videolu)

Karnabahar

Sonbahar ve kış döneminde reyonlarda kendini gösteren karnabahar, kansere karşı koruyucu etki sağlayan bir sebzedir. A, E, C, B1 ve B2 vitaminleri bakımından çok zengindir. Öğrenme gücünün artmasına, dikkat dağınıklığının iyileşmesine destek olur.

Kas ve eklem ağrıları için de oldukça faydalıdır. Bu sebze sayesinde sağlıklı öğünler hazırlanabilir. Kalorisi düşük olduğu için kilosuna dikkat edenler tarafından sık sık tüketilir. Özellikle de haşlama yöntemiyle leziz yemekler hazırlanır.

Tarif için: Karnabahar Yemeği Yapılışı (Videolu)

Karnabahar Yemeği Yapılışı (Videolu)

Karalahana

Sonbahar aylarında bahçe ve arazilerde kolayca büyüyen bir sebzedir karalahana. C vitamini bakımından çok faydalı olan bu sebze sayesinde kansızlığa bağlı oluşan hastalıklar önlenebilir. Ayrıca vitamin oranı yüksek olduğu için kış hastalıklarından korunmak da mümkündür.

Şeker seviyesi yüksek olan kişilerce tüketildiğinde; kan şekerini düşürür. Yapısı sayesinde kanserli hücrelerin vücuda yerleşmesi önlenir. Kanser ve kış hastalıklarına önlem almak için karalahana tüketilebilir.

Tarif için: Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? (Videolu)

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? (Videolu)

Kereviz

100 gramlık kerevizde yaklaşık 17 kalori bulunmaktadır. Bu yönü sayesinde diyet yapanların en çok sevdiği sebzelerden biri olmuştur. Romatizma gibi hastalıkları önlemek için kereviz tüketilmesi, uzmanlar tarafından vurgulanmaktadır.

Kereviz vücuttaki ödemleri atar ve daha rahat hissetmenize yardım eder. Lifli olması sayesinde böbreklerin sağlıklı çalışmasını destekler. Kanserden korunmak için düzenli olarak kereviz tüketilmesi önerilmektedir.

Tarif için: Kereviz Yemeği Tarifi (Videolu)

Kereviz Yemeği Tarifi (Videolu)

Kuzukulağı

Doğada kendiliğinden yetişebilme özelliği olan kuzukulağı sebzesi, C vitamini bakımından çok zengindir. Kış soğuklarında hasta olmamak adına bolca tüketilebilir. Kuzunun kulağına benzer yapısı olduğu için bu ismi almıştır. Faydaları sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir.

Kas ve kemiklerin güçlenmesini destekler aynı zamanda cilt hücrelerinin yenilenmesine de yardım eder. Lapa olarak hazırlandığında ciltteki tahrişlerin giderilmesini kolaylaştırır. Ağız içi sağlığını korumak için tüketilebilir.

Tarif için: Kuzukulağı Bitkisi Nedir? Faydaları Nelerdir?

kuzukulağı

Lahana

A, B1, B2, B3, B6, folik asid, C, E, H, PP, şeker içeren lahana her yaş için faydalı bir sebzedir. Kadınlar doğum sonrası mastit olma durumunda lahana yapraklarını kullanarak süt kanallarını rahatlatabilir. İdrar yolu enfeksiyonu anında ise suyu içildiğinde idrar yolunu temizler.

Lahana kış döneminde sarma ve kapuska olarak tüketilen lezzetli bir sebzedir. Çorbasının yapılması, turşusunun hazırlanması her mevsim tüketilmesine yardım eder. Bu sebzede bolca vitamin ve mineral vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tarif için: Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır? (Videolu)

Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır? (Videolu)

Madımak

Madımak, pürpürüm ve semizotu gibi farklı isimlerle bilinen bu sebze sindirim sistemi dostudur. Kan şekerinin düşmesine yardım eder ve böbreklerin temizlenmesini kolaylaştırır. Ağrı kesici özelliği olduğu için madımak tüketerek genel vücut yorgunluğu alınır.

Doğada kendiliğinden büyüdüğü gibi bahçe ortamında özellikle ekilerek büyüyebilir. Nisan ayı geldiğinde geniş arazilerde ve yaylarda kendini gösterip büyüdüğünü belli eder. Yaz başlamadan toplanır, güzelce temizlenir ve buzluk için saklanabilir. Her mevsim faydalı olması için tüketilir.

Tarif için: Madımak Yemeği Tarifi (Videolu)

Madımak Yemeği Tarifi (Videolu)

Maydanoz

C vitamini oranı yüksek olan maydanoz, kilo vermek isteyenler için yağ yakıcı bir sebzedir. Metabolizmanın hızlanması için tüketilmektedir. Yemeklere, salatalara, çorbaya eklenerek faydalı şekilde tüketilir. Maydanoz her mevsim bulunan bir sebzedir.

Maydanoz çiğ, pişmiş ve kuru halde tüketime uygun bir sebzedir. Kuru halde çayı hazırlanabilir. Enfeksiyon durumunda bitkisel çözüm olarak tüketilebilir. Maydanozun kas gevşetme özelliği de bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir: Maydanoz Limon Kürü Yapılışı ve Faydaları

maydanoz

Pancar

Türkiye’de çok sık üretilen ve tüketilen pancar, birçok türüyle tanınır. Özellikle de kırmızı pancar mutfaklara çiğ halde ve pişmiş halde konuk olur. Pancarın antioksidan özelliği diğer sebzelere göre daha fazladır. İdrar yollarını çalıştırır, vücudun temizlenmesine yardım eder.

Yoğun kırmızı ve bordo rengi olduğu için yemekleri renklendirmek için de kullanılır. Yapılan çalışmalar kanser hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu ifade etmektedir. Kandaki oksijeni artırarak enerjinin yükselmesine yardım eder.

Tarif için: Kırmızı Pancar Turşusu (Videolu)

Kırmızı Pancar Turşusu (Videolu)

Patlıcan

Türk mutfağında çok sık tüketilen sebzelerden bir diğeri de patlıcandır. Patlıcan sayesinde B vitaminleri vücuda alınır. Patlıcan pişmiş halde tüketime uygun olan bir sebzedir. Tansiyonu düşürme ve sindirimi rahatlatma gücü vardır.

Kalp hastalıklarını önleme özelliği olan patlıcan, yaz ortalarında en uygun rakamla ve bol miktarda bulunur. Patlıcanın besin değerinin düşmemesi için kızartma yönteminden kaçınmak daha iyi bir seçimdir.

Tarif için: Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı (Videolu)

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı (Videolu)

Patates

Kalsiyum, sodyum, bakır, manganez, demir gibi madensel tuzların yanı sıra; C, K, P, B, B1,B6 vitaminleri ve mineralleri açısından zengin bir sebze olan patates, Türk yemeklerinde sık sık kullanılır. Ölçülü tüketildiğinde çok faydalı özellikleri yansıtır.

Bağışıklık sistemini güçlendirme, toksinleri temizleme, kanserli hücreleri vücuttan uzak tutma, ağız ve diş sağlığını koruma gibi birçok faydalı yönü ile dikkat çeker.

Tarif için: Davet Sofralarının Yıldızı Olacak Kıymalı Rulo Patates (Videolu)

Davet Sofralarının Yıldızı Olacak Kıymalı Rulo Patates (Videolu)

Pırasa

Kış sebzelerinden biri olan pırasa, soğangillerden bir sebzedir. Pırasa tüketimi sayesinde kas ve kemik gelişimi desteklenir. Sinir sistemi korunur. Pırasayı tüketen çocuklarda öğrenme gücü daha fazla çalışır.

Pırasada bolca C vitamini yer almaktadır. Bu vitamin sayesinde metabolizma hızlı çalışır ve vücudun şişlik durumu giderilir. Diğer sebzelerle beraber tüketildiğinde kış hastalıklarına karşı şifalı olabilir.

Tarif için: Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? (Videolu)

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? (Videolu)

Pazı

Yabani ıspanak olarak tanınan pazı, ağrı kesici özelliği sayesinde çok sık tüketilir. Özellikle de ileri yaşa bağlı olarak yaşanan kemik ağrılarını gidermek için tercih edilir. Kemik ve kas gelişimine destek olan bir sebzedir.

Pazı tüketimi sonucunda kemiklerin hasar görmesi önlenebilir. Ayrıca mide ve bağırsak hastalıkları için de önerilir. Yeşil bir sebze olduğu için antioksidan özelliği de yüksektir. Hastalıklı hücrelerin vücuda girmesini önlemektedir.

Tarif için: Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi (Videolu)

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi (Videolu)

Ravent

Kalın ve kırmızı dallarıyla acaba bu sebze de nedir diyenlerin dikkatini çeken ravent, ülkemizde kan şekerini düşürmek için tüketilir. Bu sebzenin sotelenip yemeği yapılır ve lezzetli bir yemek olarak sunulur.

Kozmetik alanında ve gıda alanında sağlıklı olduğu için kullanılan ravent, salata içinde de yer alır. C vitamini bakımından zengin olduğundan herkes için faydalı özellikleri taşır.

İlginizi çekebilir: Ravent Nedir? Bitkinin 5 Şaşırtıcı Faydası

ravent

Roka

Balık ve et yemeklerine eşlik eden roka, ağız sağlığını koruyan aynı zamanda vücudu güçlendiren bir sebzedir. Çiğ halde tüketilmesi yaygındır. Limon sıkılarak tadının daha lezzetli olması sağlanır.

Roka, böbrekleri temizleyen bir sebzedir. Böbreklerin ve bağırsakların daha iyi çalışmasında önemli bir rol oynar. Her mevsim kolayca bulunur ve ülkemizde de çok sık tüketilir.

Tarif için: Roka Salatası Nasıl Yapılır? (Videolu)

Roka Salatası Nasıl Yapılır? (Videolu)

Rezene

Maydanoz gibi büyüme özelliği taşıyan rezene, vücuttaki parazitlerin atılmasına yardım eden bir sebzedir. Rezene hem yaş hem de kuru halde saklanabilir ve tüketilebilir. Yetişkinlerde şişkinlik ve ödemin giderilmesini kolaylaştırır.

Rezene salatalara eklenebilen bir sebzedir. Ayrıca kuru halde de baharat ve çay olarak tüketilir. Hücre yenilenmesinde de önemli bir rolü vardır.

İlginizi çekebilir: Rezene Bitkisi Nedir? Faydaları Nelerdir?

rezene

Sarımsak

Doğal bir antibiyotik olarak tüketilen sarımsak, hastalıkların vücuttan hızla atılmasına yardım eden sebzedir. Çiğ ve pişmiş halde tüketilebilir. Sarımsakta yüksek oranda antioksidan madde vardır. Bu yönüyle vücudun hızla arınmasına yardım eder.

Sarımsak tüketimi sayesinde, hücre yenilenmesi sağlanır. Ayrıca ağız içinde oluşan bakterilerin temizlenmesini de kolaylaştırır. Bağırsaklarda oluşan bakteri ve enfeksiyonu kısa sürede gidererek sağlıklı bir bedene sahip olmanızı sağlar.

İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

Soya Fasulyesi

Vegan beslenmede önemli bir yeri olan soya fasulyesinin protein değeri oldukça yüksektir. Omega 3 yağları açısından da zengindir. Vücudun ihtiyaç duyduğu madeni tuzları ve sodyumu da barındırır.

Menopoz döneminde daha sağlıklı kalmak için düzenli olarak soya fasulyesi tüketilmelidir. Kalsiyum bakımından zengin olduğu için kas ve kemik gelişimini korumak için soya fasulyesine öğünlerde yer verilebilir.

İlginizi çekebilir: Soya Fasulyesi Nedir? Nasıl Tüketilir, Nerede Yetişir?

soya fasulyesi

Soğan

Türk mutfağında hemen hemen her yemekte yeri olan soğan sebzesi, iştah açma özelliğiyle bilinir. Kanın temizlenmesine yardım eder. Soğanı çiğ ve pişmiş halde tüketmek sağlıklı bir seçimdir.

Yüksek tansiyon hastaları soğan tüketerek tansiyonun dengelenmesini sağlayabilir. Uyku problemi yaşayanlar soğan çayı içerek ya da soğanı tüketerek daha iyi hissedebilir. Cildi güzelleşmesinde de etkilidir.

Tarif için: Etli Soğan Yahnisi (Videolu)

Yeşil Fasulye

Yaz mevsiminde bolca hasat edilen yeşil fasulye, folik asit ve C vitamini açısından zengin bir sebzedir. Türkiye’de turşu, kavurma, konserve olarak tüketilmesi yaygındır. Yeşil fasulyenin kalorisi de çok düşük olduğu için diyet beslenmesine uygundur.

Soğuk ve sıcak halde tüketildiğinde ortaya lezzetli bir yemek çıkar. Bu sebze sayesinde damar tıkanıklığı önlenirken; kalın bağırsak kanseri riskinin de önüne geçilir. Böbreklerin daha iyi çalışmasına yardım eder.

Tarif için: Taze Fasulye Yemeği Tarifi (Videolu)

Taze Fasulye Yemeği Tarifi (Videolu)

Yer Elması

B vitaminleri bakımından zengin bir sebze tüketmek isteyenler yer elmasını tercih edebilir. Bu sebze sayesinde damardaki ve kandaki iltihaplar kolayca temizlenir. Antioksidan özelliği çok yüksektir.

Potasyum oranı yüksek seviyede olan yer elması sayesinde yorgunluk ve halsizlik günlerinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Ayrıca yer elması, kan şekerinin de dengede tutulmasına yardım eder.

İlginizi çekebilir: Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

Tarif için: Fırında Yer Elması

Fırında Yer Elması

Tere

Türkiye’de geniş bir iklimde yetişen tere, vücudu toksinlerden temizleyen bir sebzedir. Antioksidan özelliği ile dikkat çeken tere, salata içinde çok sık kullanılır. Beyin gelişimi üzerinde etkileri çok olan tere sayesinde dikkat dağınıklığı problemi önlenebilir.

Metabolizmanın hızlanması için bir sebze tüketmek isterseniz tere tercih edebilirsiniz. Terenin yağ yakma gücü de çok yüksektir. Kilo verme döneminde kahvaltı ve öğünlerde masanıza konuk edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Tere Otunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Nasıl Tüketilir?

tere

En Pahalı Sebze Hangisidir?

Sebzeler, mevsimine göre farklı fiyatlarla reyonlarda yer alır. Yaz sebzeleri, kış döneminde biraz daha pahalı olabilir. Yetişme koşulları zor olan sebzeler, ekonomik açıdan daha yüksek rakamlarda satılır. Ülkemizde yetişmeyen, yurt dışından getirtilen sebzelerin de fiyatı yüksektir.

sebze çeşitleri listesi

Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveler Yenir?

Kış Meyveleri Nelerdir? Vitamin Deposu 10 Besleyici Meyve

Kış Sebzeleri Listesi: Kışın Yapılabilecek Yemek Tarifleri Eşliğinde

Balık Mevsimi Listesi – Hangi Ayda Hangi Balık Yenir? 12 Ay 12 Tarif

Yaz Sebzeleri Listesi – Yazın Bol Bol Tüketebileceğiniz 10 Nefis Sebze

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
3 Çeşit Sebzeyle Tencere Yemeği Tarifi

3 Çeşit Sebzeyle Tencere Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sebze Çeşiti Bol Salata Tarifi

Sebze Çeşiti Bol Salata

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Etli Pide Ve Çeşitlerim Tarifi

Etli Pide Ve Çeşitlerim

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Çeşit Çeşit Poğaça Tarifi

Çeşit Çeşit Poğaça

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çeşit Çeşit Magnolia Tarifi

Çeşit Çeşit Magnolia

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çeşit Çeşit Kurabiyelerim Tarifi

Çeşit Çeşit Kurabiyelerim

6-8 kişilik, 35dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Anne Eli Değmiş İçli Köfte Tarifi

Anne Eli Değmiş İçli Köfte

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Çeşit Çeşit Mini Cheescake Tarifi

Çeşit Çeşit Mini Cheescake

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çeşit Çeşit Kış Kurabiyesi Tarifi

Çeşit Çeşit Kış Kurabiyesi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri